Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Ani Klammert se v Ósace neprobojoval z druhého kola

Jediným českým reprezentantem v nedělním programu se na judovém turnaji kategorie Grand Prix v japonské Ósace stal David Klammert, který skončil ve druhém kole a napodobil tak výkony svých kolegů z lehčích vah. O kolo dále se dostal jen Jakub Ječmínek. Lukáš Krpálek turnaj vynechal.

David Klammert
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

David Klammert ve váhové kategorii do 90 kilogramů porazil v prvním kole Grand Slamu v Ósace Američana Johna Jayna. V tom druhém ale 25letý Čech narazil na pozdějšího finalistu Davlata Bobonova a nevedlo se mu podle představ. Uzbek nejdříve předvedl wazari a poté ukončil zápas ipponem. Finále Bobonova s Gruzíncem Ganinašvilim dospělo až do prodloužení neboli golden score. V napínavém střetnutí zvítězil na ippon Ganinašvili.

Během sobotního klání v kategorii do 60 kilogramů došel David Půlkrábek též do druhého kola, v němž ho vyřadil Ukrajinec Artěm Lesiuk. Pavel Petřikov, judista ve váze do 66 kilogramů, napodobil výkon svých kolegů a došel do druhého kola, kde nestačil na budoucího semifinalistu Joširo Marujamu z Japonska. Nejdále došel Jakub Ječmínek, jenž soutěží v kategorii do 73 kilogramů, kde se mu postavil domácí Kenši Harada.

V celkovém hodnocení mužských i ženských soutěží byli nejúspěšnější domácí Japonci.

Dalším elitním podnikem v následující sezoně bude 11.- 12. ledna turnaj v katarském Doha. Těsně pře olympijskými hrami budou moci judisté doladit formu v Budapešti.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články