Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zelinkové dal odklad olympiády naději, že se i přes mateřskou pauzu do Tokia probojuje

Odložení olympijských her o jeden rok řadě sportovců výrazně zkomplikovalo plány, pro některé je to ale nová šance. Parkurová jezdkyně Zuzana Zelinková chce o účast v Tokiu zabojovat, i když se jí v srpnu narodí dítě a její kůň Caleri bude těsně před závodním důchodem.

Zuzana Zelinková
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/imago sportfotodienst

Zuzana Zelinková je v posledních měsících jak na horské dráze. Červencové zklamání z druhého místa na olympijské kvalifikaci v Budapešti na přelomu roku vystřídala radost. Český parkurový tým se kvůli administrativní chybě Ukrajinců přece jen do Tokia dostal.

Hned vzápětí ovšem zjistila, že čeká dítě a její případná nominace do Japonska tím padá. A teď po odkladu Her je tu zase naděje, že by se přece jen vysněné olympiády zúčastnit mohla.

Je nám líto, video expirovalo.
Nová naděje pro Zelinkovou. Odklad her jí dává čas na návrat

"V září už tu se mnou bude další človíček. Na to se hrozně moc těším, zároveň bych se chtěla co nejdřív vrátit do sedla," říká Zelinková.

Pokud do Tokia pojede, nechá desetiměsíčního potomka doma na hlídání manželovi a rodičům. Na olympiádu by vzala osmnáctiletého Caleriho, který by byl jedním z nejstarších v soutěži.

"Třeba se to povede, Caleri bude znovu ve své top formě a bude se moct zúčastnit. Miluju výzvy, takže teď mám k čemu směřovat," dodává Zelinková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články