Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Super Cup Prague Playoffs zvládli nejlépe Shanghai Swans

Tým Šanghaj Swans ovládl finále parkurové Global Champions Prague Playoffs. Ve druhé finálové jízdě byli jeho jezdci a koně nejlepší, zatímco členové po úvodním kole nedělního programu vedoucí Cannes Stars hodně chybovali a skončili až čtvrtí. Druhé místo patří týmu Monaco Aces a třetí skončil Madrid in Moution. Finále už bylo bez českého týmu Prague Lions, který do něj ze sedmého místa v semifinále těsně nepostoupil.

"Labutě" ze Šanghaje byly v neděli nejvyrovnanějším týmem. V prvním kole dostali jejich jezdci dohromady čtyři trestné body a byli průběžně na třetím místě. I když ve druhé polovině soutěže nasbírali dalších osm trestných bodů, usadili se v čele a žádný ze zbývajících dvou týmů je nepředstihl.

Vítězové semifinále Paris Panthers, kteří do 2. kola vstupovali rovněž se čtyřmi trestnými body, i nejlepší tým prvního kola Cannes Stars, kteří měli jen jeden trestný bod, se propadli až pod stupně vítězů.

Fredricson v Praze napravil loňské nezdary, kdy kvůli jeho chybě před skokem v barvách české vlajky vypadli Prague Lions ve čtvrtfinále a kdy se mu nedařilo ani v individuální soutěži. "Moje pocity jsou mnohem lepší než loni. To jsem se necítil moc dobře, teď je to hezké," řekl České televizi sedmačtyřicetiletý Seveřan, stříbrný olympijský medailista z roku 2016.

Shanghai Swans nakonec vyhráli o devět trestných bodů před Monaco Aces a získali prémii téměř 2,75 milionu eur (přes 70 milionů korun).

Velké vzepětí ve druhém kole předvedli loňští vítězové Madrid in Motion, kteří byli po prvním kole šestičlenného finále se 16 trestnými body poslední. Ve druhém kole k nim ale přidali jen osm trestných bodů, což jim po výraznějších zaváháních soupeřů nakonec stačilo na bronz.

Čtrnáct českých jezdců a koní se představilo ve Velké ceně CSI, která předcházela nedělnímu finále, ale do závěrečného rozeskakování devíti bezchybných se dostal jen jediný – Sergej Motygin s hřebcem Dylanem. Startoval jako první a bezchybným výkonem dokázal získat třetí místo, když se před něho lepšími časy dostaly jen Rumunka Apostulescová a Sadranová z Francie.

Prague Playoffs se na závěr seriálu Global Champions uskuteční v pražské O2 areně i za rok.

Finále Super Cupu družstev Global Champions League v Praze:

1. Shanghai Swans 12 trestných bodů (čas 2. kola 200,16), 2. Monaco Aces 21 (199,85), 3. Madrid in Motion 24 (199,90), ...7. Prague Lions - vypadli v semifinále.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články