Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strnadlová vyhrála MČR v parkuru až v dodatečném rozeskakování

Martinice - Mistrovství republiky v parkurovém skákání v kategorii žen poprvé v kariéře vyhrála Lucie Strnadlová, která s klisnou Carinou zvládla nejlépe rozeskakování o medaile. Ivu Holíkovou s Luanou-T porazila o pouhých šest setin sekundy. V kategorii jednotlivců zvítězila Zuzana Zelinková na koni Kleiner Lord.

Po dvou kolech soutěže žen byla Strnadlová s jednou chybou až na konci první desítky a její šance na titul byla malá. Hned sedm jezdeckých dvojic vstupovalo do třetího kola s nulou.

Všechny ale na rozdíl od reprezentantky Sportovního klubu Trojanovice shodily alespoň jednu bariéru, a tak se o titulu mistryně republiky rozhodovalo až v rozeskakování.

Z pěti startujících byly jen dvě dvojice bezchybné, Strnadlová v sedle Cariny nakonec porazila Ivu Holíkovou s Luanou-T o šest setin sekundy.

Zelinková vedla od začátku třídenní soutěže, a závěrečné třetí kolo tak už mohla jet bez přehnaného rizika. Mistryní republiky v jednom z mála sportů, kde muži závodí se ženami, se stala podruhé v životě.

Větším překvapením než vítězství Zelinkové bylo druhé místo jednadvacetiletého Václava Staňka s Heartbreakem, který přitom ještě nikdy podobně těžkou soutěž neabsolvoval. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články