Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strnadlová vybojovala na Grand Prix v Olomouci skvělé třetí místo

Mezinárodní parkurový závod v Olomouci CSI2*-W Banka Creditas Grand Prix vyhrál zkušený Abdullah Alsbarhatly s Atome des Etisses ze Saúdské Arábie. Z českých jezdkyň a jezdců se do rozeskakování dostala jen Lucie Strnadlová se Solidatem a nakonec obsadila třetí místo.

Lucie Strnadlová
zdroj: facebook.com/escolomouc autor: Kateřina Návojová

Jednatřicetiletá závodnice byla v sedle hřebce Solidata jednou ze čtyř účastníků, kteří zvládli bezchybně základní kolo soutěže se 155 centimetrů vysokými překážkami.

Ani ve finále na zkrácené trati nikdo z kvarteta nechyboval a rozhodoval čas. Vedle saúdského favorita českou jezdkyni předčil i Gábor Szabó z Maďarska s klisnou Mezohegyes Chabala. Strnadlová byla rychlejší než Polák Maksymilian Wechta s Cassiopeiou.

"Ani jsem moc nečekala, že bych mohla jít čistě, když jsem viděla ten začátek startovního pole," připomněla Strnadlová překvapivě rozpačitý start soutěže, ve které řada konkurentů nesnadnou trať nedokončila – například Aleš Opatrný s teprve devítiletým Cross Overem.

"Pro mě byl zásadní začátek, neboť Solidat hodně kouká na bedny a podobné skoky. Takže jsem byla ráda, když jsem měla tuto část za sebou," konstatovala Strnadlová, která řadí třetí místo v Olomouci mezi své největší úspěchy kariéry. "Jsem hodně šťastná," dodala.

Náročný kurz Grand Prix nedokončil vedle Opatrného ani Kamil Papoušek na hřebci Vivano Blue. S jedinou chybou přišla o možnost rozeskakování loňská vítězka Sára Vingrálková, jež s valachem Kas-Sini DC obsadila nakonec osmé místo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články