Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Pražské parkurové závody jsou i jedním z předolympijských testů, Češi zabojují o nominaci do Tokia

Druhý ročník pražských mezinárodních parkurových závodů kategorie CSIO3* je jedním z předolympijských testů. Vrcholy čtyřdenního klání CET Prague Cup ve Velké Chuchli budou páteční Pohár národů a nedělní Grand Prix. Přímý přenos vrcholu mítinku sledujte v neděli od 15:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Závodiště ve Velké Chuchli pro Prague Cup
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Pro většinu jezdců i koní jsou závody důležitou přípravou před olympiádou. "V době covidu-19, a letos k tomu navíc herpesviru, kdy byla celá řada největších světových mítinků zrušena, hodnota závodů ještě stoupá, protože v tréninku soutěžní podmínky nenasimulujete," uvedla Markéta Šveňková, ředitelka závodů, jejichž pořadatelem je Czech Equestrian Team.

V Poháru národů bude čtrnáct družstev, z toho osm kvalifikovaných do Tokia včetně české reprezentace. Česká nominace vzejde z pětice Emma Augier de Moussac, Anna Kellnerová, Aleš Opatrný, Kamil Papoušek a Ondřej Zvára.

Všichni čeští jezdci bojují i o start na olympiádě, kam odjede čtveřice. "Bude záležet na kondici koní i jezdců," řekla Šveňková. Reprezentace má v plánu ještě závody koncem května v Římě a v červnu v polských Sopotech. "A potom se určí sestava," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Před pražským závodem CSIO3*

Loni skončil v Praze český tým v Poháru národů pátý. "Doufám, že to letos vylepšíme, že se ukážeme v co nejlepším světle. Pohár národů je srdcová záležitost," řekl Opatrný.

Do Grand Prix nastoupí celá pětice českých jezdců. Kellnerová obsadila před rokem s klisnou Catch Me If You Can páté místo.

Opatrný bude chtít potvrdit formu z posledních týdnů. Česká parkurová jednička vyhrála s Forewerem Grand Prix v Linci a minulý týden Světový pohár v Praze s Gentlemenem. "Já i moje koně jsme v pohodě. Doufám, že to bude pokračovat i tento týden," přál si.

Celkem se během mítinku CSIO3* CET Prague Cup v Chuchle Areně Praha uskuteční šestnáct soutěží, dohromady s dotací přes 220 tisíc eur a ukáže se přes 300 koní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články