Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Praha vítá elitní parkurové jezdce. Vrcholí seriál Global Champions

Nejlepší z nejlepších. Pražská O2 arena vítá elitní parkurové jezdce a jejich špičkové koně. Při Prague PlayOffs 2018, kterým vrcholí seriál Global Champions, se bojuje o dvě trofeje. V týmové soutěži mohou v barvách Prague Lions nastoupit čeští jezdci Anna Kellnerová a Aleš Opatrný. V sobotu bude šestnáct nejlepších účastníků seriálu bojovat o vítězství v individuálním klání. Přímý přenos prvního dne sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 20:40.

O2 arena se chystá na Prague Playoffs 2018
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Do soutěže družstev se kvalifikovalo šestnáct týmů z Global Champions League. Čtyři nejlepší  London Knights, Valkenswaard United, Miami Celtics a Rome Gladiators  postoupily přímo do pátečního semifinále.

Připojí se k nim osm týmů ze čtvrtečního semifinále, v němž se o postup utká dvanáct týmů na pátém až 16. místě celoročního bodování. Z deváté pozice postoupili na PlayOffs Prague Lions. V nominované čtveřici pro pražský závod jsou i Kellnerová a Opatrný. Ve čtvrtfinále z nich nastoupí jen Kellnerová s koněm Silverstone G, doplní ji Niels Bruynseels a Peder Fredricson. Pro případná další kola se může nasazená trojice změnit.

Cílem Prague Lions je finále

Pražský tým, který v průběhu sezony dvakrát skončil na stupních vítězů, má ty nejvyšší ambice. "V první řadě se dostat do té neděle, kdy se ve finále začíná od nuly," prohlásil Opatrný. "Myslím si, že všichni čtyři jezdci, kteří tady budou na startu, jsou ve skvělé formě. Dokazovaly to jejich výkony z poslední doby," doplnil.

Se svým koněm Fakírem absolvoval dva lehčí parkury na tréninkových závodech v Německu. "To s ním většinou dělám před většími závody. Ve většině závodů to klaplo, tak doufám, že mu ta forma vydržela a ještě vydrží alespoň přes tyhle závody," uvedl Opatrný.

V Praze pojede většina jezdců z elitní desítky světového žebříčku. "Domnívám se, že tady máme skutečně tu největší jezdeckou špičku, která v této chvíli existuje," zmínil šéf organizačního výboru Jan Andrlík.

Elitní individuální soutěž, která se pojede na dvě různá kola, bude k vidění v sobotu. Startovat v ní bude také stříbrný olympijský medailista z Ria Švéd Peder Fredricson, který hájí barvy Prague Lions. V seriálu Global Champions Tour se letos nejvíce dařilo Benu Maherovi, členu vítězného britského týmu na OH 2012 v Londýně. Jako jediná žena se kvalifikovala Australanka Edwina Topsová-Alexanderová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články