Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Prague Lions zůstali na Global Champions Playoffs před branami finále, opět skončili sedmí

Semifinále soutěže družstev se pro Prague Lions stalo i v letošním ročníku Global Champions Playoffs konečnou. Domácí tým s Annou Kellnerovou v sestavě totiž v nabité konkurenci obsadil první nepostupovou, sedmou pozici. Zatímco v roce 2019 doplatil jen na pomalejší čas, tentokrát jej od finále dělilo šest trestných bodů.

Anna Kellnerová na Global Champions Prague Playoffs
zdroj: ZUMA autor: Slavek Ruta

Prague Lions byli po osmém místě ve čtvrtečním čtvrtfinále prvním startujícím týmem v semifinále, kam se přidali ještě čtyři přímo postupující. Kellnerová tentokrát nastoupila s Catch Me If You Can a nezačala dobře, protože shodila hned úvodní překážku. Poté chybovala na překážkách ještě dvakrát a dostala trestný bod za překročení času, takže zaznamenala stejně jako ve čtvrtfinále třináct trestných bodů.

Její kolegové navíc chybovali více než v úvodním vyřazovacím kole. Nizozemec Jur Vrieling přidal k překročení času jednu minelu na překážce a zapsal "pětku". Španěl Sergio Álvarez Moya, který v sestavě vystřídal Nielse Bruynseelse, shodil dvě překážky.

Celkem tak měli Lvi 26 trestných bodů. "Přišla ode mě zbytečná chyba. Mohla jsem to odjezdit líp, ale kluci se snažili. Musím říct, že na to, jak to bylo dnes obtížné, jsme to opravdu zvládli," zhodnotila Kellnerová.

Lvi poté museli čekat, jak si povedou soupeři. Na obtížném parkuru se hodně chybovalo, takže ve hře zůstali až do konce semifinále, kdy nastoupili vítězové základní části Valkenswaard United.

Naději dal českým fanouškům jejich úvodní jezdec Marcus Ehning, který dvanácti trestnými body dostal kolegy pod tlak. Edwina Topsová-Alexanderová zapsala "pětku" a vše měl v rukou stříbrný olympijský medailista Peder Fredricson s klisnou Catch Me Not. Bývalý člen Prague Lions klíčovou situaci ustál a čistým parkurem zajistil Valkenswaardu druhé místo a postup do nedělního finále.

"U mnoha týmů jsme si říkali, že by mohla přijít další chyba, která rozhodne. Ve finále ta poslední, která by rozhodla v náš prospěch, nepřišla. Bohužel je to tak a je to sport," litovala Kellnerová. "Dnes to nebyl náš šťastný den. Jako tým jsme nebyli dost silní a štěstí nehrálo v náš prospěch," doplnil Álvarez.

Po vyřazení ve čtvrtfinále při premiéře Prague Playoffs v roce 2018 skončili Lvi podruhé v semifinále. Těsně nenavázali na letošní šestou příčku z dlouhodobé části. "Doufám, že bychom to příští rok mohli prolomit. S jezdeckou a koňskou posilou se tak snad stane," naznačila česká olympionička.

Z první pozice postoupili obhájci titulu Shanghai Swans. V sobotu večer se pojede dvoukolová Super Grand Prix jednotlivců.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články