Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Prague Lions postupují do finále. Opatrný skončil druhý

Historického postupu mezi nejlepší jezdce se na Prague Playoffs dočkali po dramatickém semifinále jezdci Prague Lions v čele s Annou Kellnerovou. Do nedělního finále se probojovali z páté pozice. Aleš Opatrný po čtvrtečním triumfu v rámcové soutěži skončil s koněm Forewerem v další pětihvězdičkové doprovodné soutěži druhý. Parkurovou Super Grand Prix v pražské O2 areně vyhrál Daniel Deusser s koněm Scuderia 1918 Tobago Z.

Je nám líto, video expirovalo.
Prague Lions se dočkali historického finále

Člen bronzového německého týmu z loňských olympijských her v Tokiu Deusser byl jedním ze dvou účastníků, kteří zvládli obě kola bez penalizace. O jeho triumfu rozhodlo, že měl ve druhém kole o sekundu a čtvrt rychlejší čas než jeho krajanka Katrin Eckermannová s klisnou Cala Mandia. Triumf mu ve štědře dotované soutěži přinesl prémii přes 302.000 eur (asi 7,35 milionu korun).

V prvním kole pět jezdců zvládlo parkur čistě. Nebyl mezi nimi švédský obhájce trofeje Henrik von Eckermann, který shodil jednu překážku. Ve druhém kole přidal další chybu a obsadil šestou příčku.

Naopak nejvýhodnější pozici si vybojoval Devos, který díky nejlepšímu času v prvním kole startoval v tom druhém jako poslední. Parkur s kolmými skoky vysokými až 165 centimetrů ve druhém kole zvládl v sedle klisny Mom's Toupie de la Roque nejrychleji ze všech, ale shodil břevno z překážky s motivem Hradčan. To ho zařadilo mimo stupně vítězů. Před něj se dostal ještě Američan McLain Ward, který na překážkách nechyboval, ale v prvním kole dostal jeden trestný bod za těsné překročení předepsaného času.

Dalšího velkého úspěchu při Prague Playoffs dosáhl český jezdec Aleš Opatrný. Po čtvrtečním triumfu v rámcové soutěži dnes skončil s koněm Forewerem v další pětihvězdičkové doprovodné soutěži druhý. Tentokrát se skákalo na překážkách vysokých 150 centimetrů s rozeskakováním.

Do něj se díky bezchybnému výkonu v úvodním parkuru dostal 18 jezdců. Pak se rozhodovalo na kratším parkuru, kde se vedle chyb hodnotil i čas. Když Opatrný jako devátý nastupoval, bylo šest jezdců bezchybných. Nejlepší čas měl v tu dobu hodnotu 32,27 sekundy a Opatrný ho odvážným zkracováním obratů a ubíráním cvalových skoků překonal, parkur zvládl za 31,73 sekundy.

Ze zbývajících devíti závodníků jeho výkon překonal jen Brazilec Marlon Modolo Zanotelli. Na klisně Like A Diamond van het Schaeck prolétl parkur čistě za 31,11 sekundy a zopakoval loňský triumf.

Čtvrtý ročník elitní parkurové akce v O2 areně vyvrcholí nedělním finále týmového Super Cupu, do kterého se poprvé probojoval domácí tým Prague Lions.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články