Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Parkur družstev ovládli Nizozemci, Nesvačilovi bojují ve spřeženích

Normandie – Mistry světa v parkuru družstev se na Světových jezdeckých hrách i díky bezchybnému výkonu Jure Vrielinga s Bubaluem stali Nizozemci. Čechům se příliš nedařilo a do druhého kola týmové soutěže nepostoupili, když obsadili 24. místo. Světové jezdecké hry už začaly i pro spřežení, kde Česko reprezentuje rodinné trio Nesvačilů.

Nizozemci zaútočili na titul v parkuru svou třetí dvojicí. Dosud nevýrazný Jur Vrieling s Bubaluem projel parkur bezchybně, a když po něm shodili po jedné překážce Francouz Delaveau a Němec Beerbaum, na výsledku poslední holandské dvojice už ani nezáleželo. Francie tedy skončila druhá a bronz získali Američané. Češi Zelinková, Augier de Moussac a Zvára se zařadili poblíž dalších středoevropských sousedů a soutěž pro ně už skončila i v závodě jednotlivců. 

V závodu spřežení si z českého rodinného tria v úvodní drezuře nejlépe vedl starší ze synů Jiří Nesvačil, který skončil na 22. příčce. Jeho otec - jmenovec obsadil 36. pozici a mladší z bratrů Radek se umístil jako jednačtyřicátý. Klíčem k úspěchu nebo neúspěchu bude sobotní start v terénním maratonu. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články