Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Opatrný vybojoval v Mexiku body do Global Champions Tour

Mexiko City – V mexické metropoli prožil úspěšný víkend Aleš Opatrný s koněm Fakír. V prvním díle letošní parkurové série Global Champions Tour bodoval, a napodobil tak tři roky starý výkon Zuzany Zelinkové.

Je nám líto, video expirovalo.
Opatrný s Fakírem dosáhli v Mexiku velkého úspěchu

V kvalifikaci Opatrný s Fakírem absolvoval parkúr bez jediné chyby a jen jedno místo mu chybělo k zisku podílu na finančních prémiích. Stačilo to ale k postupu do finálové velké ceny a už účast v ní byla pro českého jezdce historická. I když pak po druhé chybě odstoupil a pošetřil koně na příští závod v Miami, zapsal si Opatrný body do série Global Champions Tour.

"Do takových soutěží se musí kůň zaskákat. Když budeme na třetí nebo čtvrté 'globálce', koně se s tím lépe srovnají. Doufám, že se nám pak nestane to, co ve druhém kole," uvedl Opatrný, kterému patří v průběžném pořadí seriálu 23. místo.

Velkou cenu vyhrál Švýcar Martin Fuchs s Chaplinem. V úvodním kole seriálu Global Champions League, který je soutěží družstev, skončil tým Aleše Opatrného a Anny Kellnerové Berlin Lions na patnáctém místě.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články