Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Opatrný chystá Forevera pro olympijské hry v Tokiu v příštím roce

Parkurovému jezdci Aleši Opatrnému se podařila věc v jezdeckém sportu u nás málo vídaná. Ve své stáji v Hořovicích sám vychoval koně pro olympijské hry. V Tokiu chce v příštím roce startovat v sedle valacha Forever.

Aleš Opatrný
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Pořizovací cena olympijského koně může být i v řádu milionů eur. Vychovat koně pro nejvyšší světové soutěže se tak rovná výhře v loterii. Něco takového se povedlo Aleši Opatrnému.

"Já jsem měl štěstí, že Forever se u nás narodil… Nechal jsem mu čas, vypracoval se na toho koně, který by eventuálně mohl startovat na olympijských hrách," řekl Opatrný, reprezentant ČR v parkurovém skákání.

O talentu devítiletého Forevera se už ví i v zahraničí, Opatrný ale vysokým nabídkám na prodej svého koně odolává. "My pokaždé řekneme nějakou cenu, ale vždycky tak astronomickou, že v podstatě vždycky případné kupce malinko odeženeme, takže zatím se nám to daří," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Opatrný chce do Tokia s Foreverem

Před penězi teď zkušený reprezentant upřednostňuje splnění životního snu. Český parkurový tým už má jistou účast na Hrách v Tokiu a Opatrný věří, že tam pojede s Foreverem. "Ze začátku byl hodně speciální kůň, do dneška je hodně elektrickej, trošku složitější na nasedání, ale myslím si, že už jsme se poznali a zmákli jsme to a víme, jak na něho, takže jsem za něj strašně rád."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články