Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Nizozemská tráva patřila Londýnským Rytířům, Lvům se nedařilo

London Knights zvítězili na mítinku Global Champions League v nizozemském Valkenswaardu. Na travnatém kolbišti o vítězi rozhodlo pouhých 55 setin sekundy, protože i druzí Berlin Eagles zapsali jedinou chybu. Třetí příčku po prvním kole udrželi Paris Panthers. Prague Lions se nevyvedlo ani jedno kolo a obsadili jedenácté místo.

Olivier Philippaerts
zdroj: ČTK/imago.sportfotodienst autor: Andreas Gora

Zatímco po prvním kole se čistým kontem pyšnily hned čtyři týmy, ve druhém se podstatně víc chybovalo. Rytíři z Londýna Douglas Lindelöw a Olivier Philippaerts útočili úspěšně z druhého místa, když ve finále pouze Švéd Lindelöw shodil jednu z překážek. Bryskním časem si zajistili první vítězství na okruhu v sezoně před týmem Berlin Eagles.

Překvapivé vedení po prvním kole ztratili jezdci New York Empire a pomalejší čas rozhodl o jejich čtvrtém místě za Pařížskými Pantery.

Nizozemská aréna hostila v letošním ročníku prestižní seriál již podruhé a znovu se potvrdilo, že domácímu celku se zde nedaří. Valkenswaard United do finále vstoupili se čtyřmi trestnými body. Edwina Topsová-Alexandrová přidala s Fellow Castle Fieldem jeden omyl a Marcus Ehning s koněm A La Cartem chyboval dokonce dvakrát. I pro příští závody ale jezdci Valkenswaardu udrželi pásky pro vedoucí závodníky seriálu.

Prague Lions se nevedlo už v první části závodu, když Leopold Van Asten nasbíral jedenáct trestných bodů. Do finále nastoupila za pražský celek dvojice Sergio Alvarez Moya a Marc Houtzager. Moya s Alamem vyrobili v Topsově aréně jednu chybu a stejné skóre zapsal i jeho kolega s Calimerem. S konečným součtem 19 trestných bodů skončili Pražští lvi jedenáctí. Lvi se propadli i v celkovém hodnocení soutěže, momentálně drží sedmou příčku.

Týmy v parkurovém seriálu letos čeká ještě pět možností kvalifikovat se na vyvrcholení sezony v Praze, to se uskuteční 18. až 21. listopadu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články