Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nic podobného se v Česku neudálo. Nejlepší světový parkur míří do Prahy

Obrovská událost světového jezdectví se nezadržitelně blíží. Pod střechou pražské O2 areny se 13. až 16. prosince uskuteční Global Champions Prague PlayOffs 2018 v parkuru. Hlediště pro čtrnáct tisíc fanoušků se může těšit na asi 200 koní, z nichž stovka patří ke světové špičce a v jejich sedlech budou elitní jezdci. Možná se představí také s českými jezdci Annou Kellnerovou a Alešem Opatrným.

Anna Kellnerová a Aleš Opatrný
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Podobnou akci jsme v Česku nehostili," řekl předseda organizačního výboru Jan Andrlík. "Dovolila bych si to přirovnat k Laver Cupu, který tady byl. Na stejné úrovni je tato jezdecká událost," doplnila ředitelka závodu Klára Damborská.

V průběhu čtyř dnů se bude soutěžit v nejvyšší pětihvězdové parkurové kategorii. Mezi jednotlivci přijedou vítězové série Global Champions Tour a jedinečné bude nové finále týmové soutěže Global Champions League, které se koná třetím rokem. Bude mít vyřazovací systém a o účast budou usilovat také Prague Lions. Na odměnách se během čtyř soutěžních dnů rozdělí skoro 12 milionů eur (přes 300 milionů korun).

"Doufám, že se do finále dostaneme, celou sezonu pro to budeme dělat vše. Pokud se to podaří, tak to bude neuvěřitelné," řekla Kellnerová. Její tým se musí vejít mezi šestnáctku týmů, z nichž vítěz v Praze získá tři miliony eur.

Je nám líto, video expirovalo.
Po tenisovém Laveru Cup čeká letos Prahu světový parkur

Soutěž družstev Global Champions League začne koncem března v Mexiku a má s Prahou sedmnáct zastávek. Koná se mimo jiné na pláži v Miami, v Paříži pod Eiffelovou věží, v Londýně, Šanghaji nebo v Dauhá. "Dá se přirovnat k seriálu formule jedna, v jezdeckém sportu jde o nejvýznamnější událost," řekl Andrlík.

Po MS ve florbale jen tři dny na přípravu

Organizátoři musejí připravit kolbiště větší než hokejové hřiště o velikosti 40x80 metrů. Speciální povrch doveze 46 kamionů z Lipska a na přípravu budou mít organizátoři po MS ve florbalu necelé tři dny. Před halou vyrostou mobilní stáje a stan pro opracoviště, v kterém se koně budou připravovat na závody.

Předprodej vstupenek začne 26. března a nejlevnější lístky přijdou na necelých 500 korun. "Když spousta lidí přijde na Apassionatu, tak tady zažijou ještě větší atmosféru. Doufám, že se to tady naplní, to by bylo skvělé," řekl Opatrný.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články