Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Kellnerová už zase v sedle: Po prvním kolečku jsem se štěstím rozplakala

Skoro čtyři měsíce se musela Anna Kellnerová na svůj milovaný sport jen dívat. Utekla jí vysněná olympijská kvalifikace i mnoho závodů Global Champions. Po květnovém zranění se však vrací zpět a vyhlíží pražské finále.

Anna Kellnerová
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Po prvním kolečku jsem se štěstím rozplakala," popsala chvíle, kdy se vrátila po několikaměsíční pauze do sedla.

Před rokem v Miami dosáhla jednoho z největších triumfů své kariéry. V Miami zvítězila v týmové Global Champions League.

Splnila si jeden ze snů. Jenže to, co se stalo v květnu tohoto roku v Madridu, jí překřížilo plány. Klisna Catch Me If You Can před překážkou zaváhala a Kellnerovou zalehla tak nešťastně, že z toho byla fraktura stehenní kosti. "Takhle zraněná jsem ještě nebyla," přiznala česká jezdkyně. "Život je boj a musí se jet dál," dodala jedním dechem.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport

"Padání je součástí sportu, hlavně když se snažíte posunout dál a tlačíte se do složitějších situací."

Rehabilitovala a odpočívala. "Nic jiného mně nezbývalo. A také jsem byla pečená vařená ve stáji. Můj jediný koníček je koníček, to zůstalo při starém."

Pryč byly myšlenky na týmovou i individuální olympijskou kvalifikaci. "Měli jsme plán od začátku roku. Snažili jsme se plánovat závody tak, abychom měli šanci získávat body, když závodíte proti nejlepším jezdcům na světě, je to ale složitější. Zranění to bohužel přerušilo," zdůraznila Kellnerová. Další šance za nemilosrdně dlouhou dobu – čtyři roky.

Také sžívání s novým koněm tak probíhalo výrazně pomaleji, než by si představovala. I proto zůstává v jejím srdci stále nejvíce otisknutý hřebec Classic, se kterým dokázala triumfovat právě v Miami.

"Catch Me kůň mého života ještě není. Uvidíme, jestli se spojíme natolik, aby jednou byla. Ale doposud je to Classic," přiznala Kellnerová v rozhovoru pro ČT.

"Když jsme ho pořídili, ještě neměl zkušenosti, které má Cacth me, a já jsem je zdaleka neměla. Museli jsme si to spolu vybojovat a postupovat v žebříčku pomalu nahoru. Je to kůň, se kterým si hodně rozumíme."

Před očima má O2 arenu a pražské kolbiště. "Děláme všechno pro to, abych tam nebyla jako divák," prohlásila odhodlaně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články