Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kellnerová chybovala, ale Prague Lions v Praze postoupili do semifinále

Světová parkurová špička startuje v Praze, kde v O2 areně vrcholí seriál Global Champions. V akci s názvem Global Champions Prague Playoffs, která se koná až do neděle, se představila i Anna Kellnerová. Ta se svými dvěma kolegy Vrielingem a Bruynseelsem postoupila s Prague Lions do zítřejšího semifinále. Před startem čtvrtfinále se konala pětihvězdová soutěž, v níž byl nejlepší český jezdec Aleš Opatrný.


Kellnerová v sedle Silverstona sice nasbírala třináct trestných bodů a na třech překážkách chybovala, ale její dva kolegové zajeli bezchybně a to stačilo na postup do semifinále z posledního osmého místa z dvanácti účastníků. Nizozemec Jur Vrieling zahájil jedním trestným bodem za překročení času a Belgičan Niels Bruynseels uzavřel vystoupení domácích čistou jízdou. 

Prague Lions šli do čtvrtfinále jako šestý tým po základní části, takže byli jen dvě místa od přímé účasti v pátečním semifinále a byli favoritem na postup. Situaci jim zkomplikovala Kellnerová se Silverstonem, který zlomil břevno na překážce v designu Karlova Mostu a shodil další dvě překážky. Jeden trestný bod dostali za čas.

V kritické chvíli u Karlova mostu se Silverstone při odskoku vylekal a málo se odrazil zadníma nohama. "Už při letu jsem věděla, že to není úplně tak, jak bychom chtěli. Tak jsem věděla, že zbytek parkuru budu muset Silieho odjet pod větším tlakem, než bych chtěla. Z toho pak přišly i ty dvě chybičky, protože jsem mu nedala takový klid. Ale musela jsem ho podpořit, abych dokončila parkur," řekla.

Bruynseels v klíčové chvíli pod tlakem zajel čistě a postupovou pozici domácí tým uhájil s pětibodovým náskokem před Cannes Star. Nejlépe si ve čtvrtfinále vedli St. Tropez Pirates, jehož tři jezdci udělali dohromady jen jednu chybu za čtyři trestné body a byli v součtu o tři setiny rychlejší než Madrid in Motion.

V pátečním semifinále budou Prague Lions startovat jako první ze dvanácti týmů, které budou usilovat o šest finálových míst. Semifinále jeli Lvi i před dvěma lety, kdy do finále kvůli pomalému času nepostoupili. Kellnerová se chystá nasadit klisnu Catch Me If You Can, pro což byla rozhodnutá už před dnešním závodem. Nechala ji okusit atmosféru v hale při části dnešní doprovodné pětihvězdičkové soutěže, kterou plánovaně ukončila po několika překážkách.

Opatrný vyhrál pětihvězdovou soutěž

Rámcovou pětihvězdovou individuální soutěž na Prague Playoffs vyhrál olympionik Aleš Opatrný s koněm Forewer. Opatrný měl z osmadvaceti bezchybných jezdců nejrychlejší čas 57,52 sekundy. Druhého Švýcara Bryana Balsigera nechal o sekundu a půl za sebou. Opatrný jel jako pětatřicátý a dostal se do vedení o dvě a půl sekundy. Po něm však nastoupily více než dvě desítky jezdců, kteří mohli jeho čas překonat.

"Ten náskok byl relativně slušný, pak ho stáhli o sekundu, byla tam už jenom sekunda a půl. Ale sekunda a půl v hale je docela dost. Na venkovním kolbišti se dá nahnat víc než tady v hale. Určitě jsem se až do posledního jezdce bál a jsem rád, že se to takhle povedlo," řekl čtyřicetiletý český reprezentant.

Při vyhlášení mu tak zněla národní hymna. "Už když jsem vstoupil do arény před parkurem, tak atmosféra byla skvělá. Po dopadnutí posledního skoku ještě lepší a teď při tom dekorování byla skvělá," pochvaloval si.

Na překážkách vysokých do 150 centimetrů se z českých reprezentantů do první desítky dostali ještě šestý Kamil Papoušek s Great Feelingem a osmý Vladimír Tretera v sedle koně Gangster vh Noddevelt.

Související články
  • 423126 » Prague Lions skončili v Šamoríně druzí
  • 422899 » Global Champions League v Šamoríně ovládli Dauhá Falcons, Prague Lions se nedařilo
  • 422853 » Série Global Champions Tour míří na Slovensko, koně se představí v Šamoríně
  • 421758 » Prague Lions v Římě zůstali pod stupni vítězů. Zlato vyskákali Shanghai Swans
  • 421281 » Paris Panthers zvítězili v Hamburku. Pražští lvi pokazili nadějně rozjetý závod
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy