Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Jezdecké žně. Mistrovské medaile se o víkendu sklízely na třech místech

Humpolec - Uplynulý víkend nabídl hned tři vrcholné domácí jezdecké události. Vedle noční Velké ceny Ptýrova v parkurovém skákání se ve Zduchovicích bojovalo o mistrovské medaile v drezuře a v Humpolci o tituly šampionů seriálu Zlatá podkova. Záznamy závodů v Ptýrově a ve Zduchovicích vysíláme na ČT sport ve středu 24.8. od 12:50. Humpoleckou Zlatou podkovu uvidíte v sestřihu o týden později. 

Je nám líto, video expirovalo.
Tuzemské jezdectví zažilo závodní víkend par excellence

Velkou cenu Ptýrova, která se jela tradičně večer pod světly reflektorů, ovládl Marek Klus v sedle Carisona a výrazně zvýšil náskok na své soupeře v žebříčku Českého skokového poháru.

Seniorský mistrovský titul v drezuře poprvé ve své kariéře vybojovala ve Zduchovicích Libuše Menckeová Půlpánová, která žije již déle jak pět let v Německu, kam se provdala. Za sebou nechala na druhém místě loňskou vítězku Terezu Hábovou i několikanásobného mistra z předešlých let Fabrizia Sigismondiho, který se musel spokojit s bronzem.

Vítězem 51. ročníku Zlaté podkovy ve všestrannosti se stal Petr Molík s Monkey Oscarem. Ve dvojspřeží se již pošesté radoval z vítězství Ladislav Jirgala. Poprvé triumfoval v tomto seriálu přesně před 20 lety.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články