Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Je to pro mě něco speciálního, líčí Opatrný zkušenost z Global Champions Tour

Praha – Aleš Opatrný má za sebou úvodní dvě zastávky špičkového jezdeckého seriálu Global Champions Tour. Hned v prvním závodě v Mexiku se kvalifikoval do finále. Pro ostříleného českého jezdce a pro jeho kolegyni v týmu Berlin Lions Annu Kellnerovou jsou to zkušenosti k nezaplacení. Další díl se koná v čínské Šanghaji a pak v dalších dvanácti závodech až do podzimního finále. Čeští televizní diváci mohou být u toho, záznamy z každého podniku vysílá ČT sport vždy ve středu dopoledne po víkendových kláních.

Aleš Opatrný
zdroj: PAP autor: Bartlomiej Zborowski

"Je to pro mě něco úplně speciálního. Nový sportovní náboj," popsal Opatrný. Po Mexiku jel v Miami. Čekají ho pak ještě soutěže v Madridu, Londýně, Monaku nebo v Paříži přímo pod Eiffelovou věží. Tým Berlin Lions, který stojí na základech českého jezdeckého klubu Czech Equestrian Team, celkem absolvuje patnáct zastávek.

Opatrnému se povedlo postoupit do Velké ceny v Mexiku, a jako druhý Čech v historii seriálu tak bodoval. "Skákal skvěle a doufám, že když nasbírá trochu více kondice a zkušeností v těchto těžkých parkurech, dosáhneme spolu na spoustu skvělých výsledků," řekl český jezdec na adresu koně Fakíra.

Na Miami Beach se už Opatrný do elitní pětadvacítky nevešel. Jelo se netradičně poblíž oceánu, což Fakírovi nesvědčilo. Opatrný tak zvolil méně ostříleného Barguela, který v závěru shodil dvě překážky, a o jednu chybu tak finále této dvojici uteklo. Od minulého roku se jezdí i týmová soutěž Global Champions League. V ní soupeří 18 týmů, Opatrný s Kellnerovou obsadili v Miami sedmnáctou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Opatrný: Dvě kola Global Champions Tour ukázala, na co se připravit

Opatrný si váží nabídnuté šance. "Díky dvěma kolům, která jsme absolvovali, víme, na co se máme připravit," uvedl.

Kellnerová ještě není tak zkušenou jezdkyní jako Opatrný. "Je na ní vyvinut absolutně velký tlak, protože skákat závody mezi takovými jezdci není vůbec jednoduché, ale během těch dvou závodů z ní nervozita opadla a v Šanghaji se můžeme těšit na pěkné výsledky," řekl Opatrný.

Česká jednička si nyní dá od Global Champions Tour krátkou pauzu, z českých zástupců bude v Číně závodit jen Kellnerová. "Já budu s mladšími koňmi závodit na skokovém poháru v Martinicích. Mými nejbližšími závody bude Madrid, který se koná 17. až 20. května," nastínil Opatrný své plány.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články