Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Do skokového poháru vlétl nejlépe Horký

V neděli odstartoval 17. ročník Českého skokového poháru. Zahajovací mítink Velká cena Martinic dekoroval překvapivého vítěze. Stal se jím Václav Horký. Záznam nabídne ČT sport ve středu v jezdeckém bloku na programu ČT sport hned po záznamu z kladrubského Rudolfova poháru spřežení od 13:55.

Je nám líto, video expirovalo.
V Martinicích překvapivě vyhrál Horký

Vítěz loňského ročníku Českého skokového poháru Marek Klus měl v sedle Al Cambera našlápnuto i v první letošní pohárové Velké ceně v Martinicích u Březnice. Zajel rozhodující část soutěže v nejlepším čase, ale jedna chyba ho odsunula až na páté místo.

Neuspěli ani další tradiční favorité Jiří Skřivan s Rudolfem Doležalem, které od sebe na druhém a třetím místě dělila jediná setina sekundy.

Oba je porazil mnohem méně zkušený Václav Horký v sedle devítileté klisny Asile de Peix P, pro kterou to byl první těžký parkur její sportovní kariéry.

"Když jsme se včera ve stáji bavili o startu, říkal jsem, že do čtyř budu spokojený. Mám strach, že mě někdo probudí a nebude to pravda," řekl v bezprostřední reakci Horký.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články