Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

All Stars parkurového sportu rozzáří libeňskou O2 arenu, neschází ani domácí Lions

Po 11 měsících je parkurová elita zpět v české metropoli. Druhý ročník Prague Playoffs v rámci seriálu Global Champions League začíná v O2 areně dnes a potrvá až do neděle. V akci bude i domácí tým Prague Lions, v jehož barvách ale na rozdíl od loňska nebude závodit žádný Čech. Aleš Opatrný v týmu schází a Anna Kellnerová se nestihla zotavit po zlomenině stehenní kosti. Přímý přenos slavnostního zahájení sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Niels Bruynseels během Prague Playoffs 2018 v O2 areně
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Jedničkou Lvů je Belgičan Niels Bruynseels, který se díky výhře v Cannes kvalifikoval i do sobotní Super Grand Prix jednotlivců o 1,25 milionu eur. Ve dvoukolové soutěži se utká osmnáct vítězů řadových podniků letošního ročníku Global Champions, v němž měly premiéru akce ve Stockholmu a v New Yorku.

Bruynseels tak bude muset rozvrhnout síly mezi individuální soutěž a družstva. "Samozřejmě se budu věnovat oběma soutěžím, vzal jsem sem své dva nejlepší koně. Určitě budu skákat ve čtvrtek, snad se kvalifikujeme do pátku a pak uděláme nové plány na další den," řekl na tiskové konferenci.

Soutěž plánuje zahájit s Gancie de Muze, v jejímž sedle vyhrál závod v Cannes.

Ve čtvrtečním čtvrtfinále, které loni bylo pro Prague Lions konečnou, se střetnou týmy na 5. až 16. místě letošního pořadí Global Champions League. Každý tým nasadí tři jezdce ze čtyřčlenné sestavy, již mohl pro Prague Playoffs nominovat, a osm nejlepších týmů postoupí do pátečního semifinále.

Tam se připojí k elitnímu kvartetu z této sezony, kterým jsou London Knights, St. Tropez Pirates, Madrid in Motion a Shanghai Swans. Z dvanáctičlenného semifinále projde šest nejlepších do nedělního finále o Super Cup. Ten obhajují Madrid in Motion, jimž loni pomohl k triumfu i Nizozemec Marc Houtzager. Ten bude letos soutěžit za Prague Lions.

Super Grand Prix loni vyhrála Edwina Topsová-Alexanderová, manželka a svěřenkyně zakladatele Global Champions League Jana Topse. Má na to výborné vzpomínky.

"Je to jeden z mých největších úspěchů. Vždy je hezké vyhrát mezi těmi nejlepšími na světě a atmosféra zde byla neuvěřitelná. Absolvovala jsem spoustu soutěží, ale v životě jsem po vítězství neměla takové pocity," řekla Australanka, která se letos do Super Grand Prix nekvalifikovala a bude závodit jen v týmové soutěži za St. Tropez Pirates.

Papírovými favority by podle výsledků v této sezoně měli být London Knights a jejich lídr Ben Maher - v podobné roli nicméně přijeli do Prahy i před rokem a neuspěli. Maher skončil pátý v Super Grand Prix a ve finále družstev právě jeho kůň Explosion dvakrát odmítl poslušnost, takže London Knights nedokončili závod.

Čeští jezdci včetně mistra republiky Opatrného se představí v doprovodných soutěžích na parkurech nižší obtížnosti. Vedle závodů bude k vidění i bohatý doprovodný program.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články