Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zůstat s týmem co nejdéle a připsat si i reprezentační start, přeje si gólman Frodl

Kdy přijde jeho první zápas v reprezentačním dresu? Dominik Frodl doufá, že již brzy. Brzy pětadvacetiletý gólman figuruje v současném širším výběru pro MS a věří, že v něm zůstane co nejdéle.

Dominik Frodl v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK/PR/Beneš Jan/Český hokej

Gólmanovi, jenž má za sebou tři velmi povedené sezony v Plzni, udělala pozvánka do reprezentace radost. Vedle jiného mu pomáhá zapomenout na překvapivé vyřazení Západočechů už v předkole play-off s Olomoucí.

"Je to určitě hezký, že mě pozvali, ale radši bych touhle dobou ještě hrál v extralize o titul. Ale když to takhle dopadlo, tak jsem byl šťastný, že se mi ozvali a můžu tady být, protože jsou tady nejlepší kluci z extraligy. Teď už přijeli i hráči z KHL, takže mě to taky může posunout a pomoct mi to do dalších sezon," řekl Frodl.

Atmosféra kabiny národního týmu ale pro něho nebyla něčím neznámým. "Jak jsem byl už loni jako náhradník, tak jsem to mohl okusit, než kluci jeli třeba do Ruska nebo Švédska. Samozřejmě tohle je sen. Já už mám doma i dres, ale chtěl bych na něj přidat i nějaké šmouhy od puku, takže bych byl rád, kdyby se to podařilo tentokrát," zasnil se Frodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Pešán řeší zapojení dalších hráčů, Jaškin má zdravotní problémy

O možnosti odcestovat na šampionát do Lotyšska - byť třeba jako trojka týmu - neuvažuje. "Popravdě řečeno nad tím takhle nepřemýšlím. Když už jsem dostal pozvánku, tak se tady chci udržet týden od týdnu, jít krůček po krůčku. Je to klišé, ale rád bych tady vydržel co nejdéle, pak člověk nikdy neví, co přijde. Ale že bych přemýšlel nad MS, to určitě ne," vysvětlil Frodl.

"Byl bych však hrozně rád, kdybych vydržel ještě alespoň dva týdny, než přijdou na řadu přípravné zápasy. To je cíl, k němuž bych se rád upjal, a byl bych strašně rád, kdyby to vyšlo. Třeba bych potom dostal i příležitost," doplnil Frodl.

Závěr sezony bolel

Při vzpomínce na závěr klubové sezony mu ale do smíchu pořád není. "Už to možná trochu přebolelo, ale vždy když se teď člověk koukne na hokej v televizi, tak ho to štve. Už je to lepší, ale pořád to tam někde vzadu je... Nemá ale cenu se v tom babrat. Prostě jsme to nezvládli a Olomouc zaslouženě postoupila," přiznal Frodl.

S ohledem na zklamání celého týmu Škody se mu těžko hodnotí sezona i po individuální stránce. "Říká se, že sezonu dělá play-off. Já měl dobrý začátek, střední část sezony ode mě nebyla ideální, konec byl zase dobrý. Ale takhle podobné byly i týmové výkony: začátek dobrý, střed nic moc a konec pak dobrý. Skončili jsme pátí a měli plno bodů, což byl docela úspěch, ale bohužel play-off to celé zhatilo. Sezona pak z tohoto pohledu vypadá strašně," přemítal Frodl.

V Plzni se navíc loučil. Od příští sezony by měl oblékat dres Pardubic, alespoň podle dosavadních spekulací. "Není tajemství, že jdu pryč. Rozloučili jsme se a dali s klukama nějaký pivo. Jsem rád, že je tady na tomto kempu i hodně kluků z Plzně, můžeme se dál vídat a pokecat. Ale s dalšími kluky, trenéry a se všemi v Plzni jsem se rozloučil. I když v Plzni pořád bydlím a jezdím tam. Stěhovat se budu v květnu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články