Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zůstane Jágr na Floridě? O tom rozhodne jeho bývalý spoluhráč Boughner

Sunrise – Do nové sezony jde Florida s novým koučem. Hokejisty Panthers povede Bob Boughner. Klub oznámil jméno nástupce Toma Rowea, který byl rovněž generálním manažerem, na svém webu. Nový trenér je jen o rok starší než Jaromír Jágr, s nímž spolu v Pittsburghu i hrál. Nyní bude mít nový kouč hlavní slovo v jednáních o Jágrově setrvání na Floridě.

Nový kouč Floridy Bob Boughner
zdroj: ČT4 autor: ČTK/PA/Sarah Fraleigh

"Po vyčerpávajícím hledání jsme rádi, že můžeme přivítat Boba jako našeho nového kouče. Nahlíží na hokej moderně a touží pracovat s našimi mladými hráči. Během pohovoru nás dostal svou přípravou, vášní, znalostmi a oddaností hokeji. Věříme, že jde o správného lídra, který nás vrátí na cestu, po níž dojdeme k našemu cíli - zisku Stanleyova poháru," komentoval příchod někdejšího obránce šéf hokejových operací Panthers a staronový generální manažer Dale Tallon.  

Šestačtyřicetiletý Boughner během hráčské kariéry v NHL hrál v Buffalu, Nashvillu, Pittsburghu, kde si zahrál s Jágrem, Calgary, Carolině a Coloradu. Je majitelem Windsor Spitfires, který v juniorské OHL vedl i jako hlavní trenér. V NHL začal jako asistent v Columbusu v sezoně 2010/11, uplynulé dva ročníky strávil ve stejné pozici v San Jose, s nímž prožil loňské tažení do finále Stanley Cupu.  

Teď se očekává, jak se Boughner postaví k setrvání Jágra v týmu. Druhý nejproduktivnější hráč historie NHL má zájem na Floridě pokračovat a jednání o jeho nové smlouvě už začala.

Pětačtyřicetiletý Jágr se může stát 1. července nechráněným volným hráčem. Podle serveru NHL je nepravděpodobné, že by s Panthers podepsal smlouvu už před rozšiřovacím draftem, v němž si bude mezi 17. a 21. červnem vybírat kádr nováček NHL Vegas Golden Knights. To je také jediný další klub vedle Floridy, jenž může s Jágrem uzavřít kontrakt před otevřením trhu s volnými hráči. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články