Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ztráta zubů v zápase? Pro Jágra již tradice. Alespoň jsem získal rychlost, smál se

Praha – Duel s Ottawou pro Jaromíra Jágra skončil nejenom ziskem jedné asistence a bodů za vítězství, ale také ztrátou čtyř zubů. Česká legenda má však se ztrácením chrupu bohaté zkušenosti a v minulých letech služby stomatologa musela vyhledat hned několikrát. I proto slavná "osmašedesátka" vzala ztrátu s úsměvem a humorem sobě vlastním.

Jaromír Jágr na ledě po zásahu hokejkou do obličeje
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Robert Mayer

"Ztratil jsem pár zubů, ale zase jsem získal navíc nějakou rychlost, jak jste mohli vidět při úniku v prodloužení," žertoval třiačtyřicetiletý veterán. "Takže už nechci slyšet žádné řeči o tom, že jsem pomalý," dodal se smíchem.

První zub ztratil Jágr v barvách Washingtonu v prosinci 2001, což odstartovalo jeho pravidelné stomatologické patálie. O dva roky později musel dokonce odříct svou účast na mistrovství světa ve Finsku, protože mu krátce před šampionátem obránce Tampy Bay Pavel Kubina v zápalu boje vyrazil dva zuby a Jágrovi museli šrám v ústech zašít 15 stehy.

V době výluky NHL v roce 2004 hrál Jágr za Omsk a přímo na Štědrý den ho trefila do úst o hokejku zvednutá střela protihráče. I s vyraženým zubem a třemi stehy hrál dál, a dokonce vstřelil gól.

Dentálního specialistu musel historicky nejlepší evropský střelec NHL několikrát navštívit i během působení v New Yorku Rangers. Poté, co v říjnu 2007 přišel v duelu s Tampou o dva řezáky, pronesl: "Zítra je Halloween, tak si aspoň nemusím kupovat masku!" A když se ho novináři ptali, jestli zuby byly pravé, rozesmál je Jágr další vtipnou hláškou: "Tohle gentleman nikdy neříká. Ale myslím si, že když za ně zaplatím 20 tisíc dolarů, tak moje jsou!"

V srpnu 2010 se zase při dalším angažmá v Omsku podrobil zákroku na klinice v Nižním Novgorodu, kde si nechal vytrhnout bolavý zub moudrosti. "Dřív jsem řešil všechny problémy se zuby v Americe, protože jsem měl za to, že tam jsou nejlepší zubaři. Vím, že i v Rusku jsou výborní doktoři, ale skutečnost překonala moje očekávání. Netušil jsem, že už i tady používají nejmodernější technologie," neskrýval spokojenost zkušený pacient.

Sestřih utkání Florida - Ottawa:

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články