Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zraněného Červenku v nominaci nahradí Zohorna

Praha - Nejproduktivnější hráč hokejové extraligy Roman Červenka se nepředstaví na nadcházejícím turnaji Channel One Cup v Praze a Moskvě. Opora Chomutova se reprezentačnímu kouči Vladimíru Vůjtkovi omluvila s ohledem na zdravotní problémy, s kterými aktuálně v soutěži nastupuje. Místo mistra světa z roku 2010 byl do týmu zařazen útočník Tomáš Zohorna z Amuru Chabarovsk.

Český hokejista Tomáš Zohorna
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

Třicetiletý Červenka měl být jedním z klíčových hráčů Vůjtkova výběru. Kouč počítal s tím, že odchovanec pražské Slavie nahradí kapitána z první reprezentační akce sezony Vladimíra Sobotku, který se kvůli zdravotním potížím omluvil ještě před zveřejněním nominace.

Nakonec si však ze svého seznamu musí škrtnout i Červenku a stejně jako na turnaji Karjala tak dostane šanci Zohorna. První změnu ve výběru udělal Vůjtek ve středu. Místo Marka Kvapila z Medveščaku Záhřeb byl dodatečně povolán Tomáš Urban z Mladé Boleslavi, který bude v národním týmu debutovat.

Český tým vstoupí do Channel One Cupu ve čtvrtek 17. prosince domácím zápasem s Finskem v O2 areně. Po přesunu do Moskvy se reprezentace v sobotu utká se Švédy a turnaj uzavře nedělním duelem s domácím Ruskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Zraněného Červenku nahradil v nominaci Zohorna
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články