Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Zpočátku to bylo tragické, přiznal Bonk. Pak ale famózně zavelel k obratu

Třinec - Jako správný kapitán se ukázal Radek Bonk při vítězství Třince 5:2 nad Zlínem, po němž Oceláři vedou v semifinálové sérii 2:0 na zápasy. Hosté podali zlepšený výkon, v první polovině zápasu se dvakrát dostali do vedení, ale zkušený útočník dvěma góly v závěru prostřední třetiny otočil skóre na 3:2. Zlín se z této rány už nevzpamatoval.

Petr Čajánek a Radek Bonk
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Včera nás táhly přesilovky, dneska jsme to museli více ubojovat," řekl Bonk, který se v produktivitě play-off bodově srovnal s vedoucím Radoslavem Tyborem z Pardubic. "Pokud vás play-off nebaví, nemůžete hrát hokej. To musí bavit každého hráče," komentoval třinecký útočník svou formu. Cesta k druhému bodu v sérii ale byla trnitá. Oceláři už při prvním střídání inkasovali a po vyrovnání je hosté zpražili v polovině duelu gólem v oslabení.

"V úvodní třetině to bylo z naší strany tragické. Přehrávali nás, rychle k nám přistupovali. Předváděli na rozdíl od včerejška svůj typický zlínský hokej a měli jsme s tím problémy. K tomu jsme ani neplnili taktické pokyny trenéra a jen díky našemu gólmanovi jsme zůstali ve hře. Ve druhé a třetí třetině jsme se už zlepšili," komentoval obrat třineckých hokejistů kapitán Bonk.

A jako správný vůdce k němu zavelel právě on. Při končící přesilovce pět na tři i s pomocí odrazu brusle zlínského obránce Matějíčka srovnal. "Křížem jsem přihrával na Růžu, obránce to vystihl nohou a pro nás šťastně si srazil puk sám do vlastní branky," řekl Bonk. A ještě před druhou přestávkou se blýskl brilantní individuální akcí, při níž znehybnil hostující defenzivu a zakončením do prázdné klece strhl vedení na stranu Ocelářů.

"Povedlo se mi od mantinelu proklouznout a rozhlížel jsem se, komu bych mohl přihrát. Asi to taky všichni čekali, protože většinou nahrávám. Nikdo se nenabízel, proto jsem to řešil takhle. Ale pomohlo mi, že někdo od nás jel parádně do brány se zlínským hráčem a trošku rozhodil gólmana. Mně se tím uvolnila cesta a povedlo se mi blafákem zasunout," popsal třinecký kapitán vítěznou trefu.

Je nám líto, video expirovalo.
El. tužka: Bonkova parádní gólová akce

Bonk si velice dobře uvědomuje, že Třinečtí vyhráno ještě zdaleka nemají. "Až vyhrajeme čtyři zápasy, můžeme říkat, že je hotovo. Dnes jsme viděli, že jejich mužstvo nic nevzdá. Bojuje se do poslední sekundy posledního zápasu. Bude to boj, hlavně teď u nich, kde budou hnáni svými fanoušky, budou hrát ještě lépe. Ale chceme každý zápas vyhrát," zdůraznil Bonk.

V narůstající tvrdosti hry by týmu mohl prospět Václav Varaďa, ale třinecký kapitán kvituje, že vyhlášený buldok stojí v zápasech za jejich zády jako asistent trenéra. "Zatím nechybí. Máme dost zkušené mužstvo, abychom si s tím poradili i bez něho. Byla to obrovská pomoc, že se přesunul na střídačku a že pomáhá hlavnímu. Byl to dobrý tah. Zejména v tom, že má pod kontrolou beky," vysvětlil Bonk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články