Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zohorna o Švédech: Ničím nás nepřekvapili, byli jsme na ně dobře nachystaní

Úvodní zápas Turnaje Karjaly proti Švédsku zvládli s pověstným severským klidem. Čeští reprezentanti vstoupili v Helsinkách do nové sezony Euro Hockey Tour výhrou 3:1, když těžili hlavně z gólů v početních výhodách po trefách Filipa Hronka a Hynka Zohorny. Oba hráče spolupráce těšila. Přímý přenos utkání Finsko – Česko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v sobotu od 16:10, duel Švédsko – Rusko už od 12:20.

Hynek Zohorna v šanci v utkání proti Švédsku
zdroj: ČTK/AP autor: Vesa Moilanen

Čeští hokejisté udeřili ze druhé a třetí přesilovky s blížícím se závěrem úvodní dvacetiminutovky v rozmezí 104 sekund. Dvoubrankový náskok se ukázal jako klíčový pro zbytek zápasu.

"Máme tam nějaké dvě varianty po buly. Jedna varianta byla ta, z níž jsme dali první gól hned po devíti sekundách přesilovky. Vždy se tam otevře prostor jednomu hráči. Bylo to hezky sehrané a 'Hróňa' to trefil krásně. Ani na nás nebylo moc znát, že někteří kluci jsou tak dlouho bez zápasu. Od příletu jsme stihli čtyři tréninky, byl nějaký čas, aby si to sedlo. Z mého pohledu nám to stačilo," řekl autor druhé trefy Zohorna.

Hronek skóre otevřel nechytatelnou dělovkou. "Myslím, že těmi přesilovými hrami, které se nám povedlo využít, jsme se dostali do zápasu. Hned po buly nám vyšel signál, bylo to dobře sehrané skoro na jeden dotek a já to pak dobře trefil. Podobně se to podařilo i u druhého gólu. Něco jsme si ty dva dny zkoušeli a jsem rád, že se nám to povedlo zužitkovat v zápase," pochvaloval si Hronek, jinak obránce Detroitu v NHL.

Český tým se prezentoval velmi dobrým výkonem, chybějící zápasová praxe u několika hráčů nebyla nijak zvlášť patrná. "Nebylo nijak znát, že jsme se sešli kompletně vlastně až tady v Helsinkách. V pondělí byl příletový režim, pak čtyři tréninky za úterý a středu, ale i několik mítinků," řekl Zohorna, jenž s Chabarovskem hraje, neboť KHL zastavena není.

Sedá si to, naznačil tvořící se chemii Hronek

Švédové český výběr nijak nezaskočili. "Hráli podobný styl tomu z minulé sezony. Včera jsme je rozebírali na videu, myslím, že nás ničím nepřekvapili, byli jsme na ně po všech stránkách dobře nachystaní," konstatoval Zohorna.

Podařilo se to dost možná naopak díky tomu, jak byli Češi aktivní. "Začátek byl vyrovnaný, pak jsme díky tomu pohybu i trochu tlačili a vysloužili si přesilovky, v nichž byla velmi dobrá souhra. Měli jsme společně jen pár tréninků, ale sedá si to," podotkl Hronek.

Sám patřil k těm, kteří hráli ostrý zápas po dlouhé pauze. "Ke konci jsem cítil, že už nejsem až tak čerstvý, ale byli jsme všichni v dobrém tempu, jak se točilo šest obránců. Bylo to zase něco jiného, není to trénink na suchu, ale hlavně, že se vyhrálo," uvedl Hronek.

Prázdné hlediště ho z míry nevyvedlo. "Je to určitě smutnější bez diváků, ale je to pořád hokej. Kolikrát diváci pomohou tempu zápasu, že se do toho člověk rychleji dostane, ale situace je bohužel taková, jaká je. Nedá se s tím nic dělat," konstatoval Hronek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články