Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Znojmo zatím nepodalo přihlášku do EBEL, od ligy chce rovné podmínky

Vedení Znojma se rozhodlo zatím nepodat přihlášku do příštího ročníku mezinárodní ligy EBEL a je možné, že Orli v soutěži po osmi letech skončí. Podle prohlášení na klubovém webu jsou důvodem "nerovné finanční vztahy vedení ligy vůči klubu".

Fanoušci hokejového Znojma
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Dále však probíhají intenzivní jednání s vedením soutěže o narovnání nerovností, a to zejména v oblasti finančních vztahů ligy vůči našemu klubu, tak aby byly zajištěny rovné podmínky účasti v lize pro všechny týmy," uvedl klub s tím, že je připraven se do EBEL ligy přihlásit dodatečně.

Moravský klub opustil české soutěže po sezoně 2010/11, v níž hrál první ligu. V EBEL lize hraje osmou sezonu.

Nejlepších výsledků dosáhli Orli v roce 2016, kdy skončili v základní části třetí a poté postoupili do finále play-off, ve kterém prohráli se Salcburkem.

Znojmo naznačilo, že v případě, že se nezlepší jeho vztahy s vedením soutěže, je připraveno začlenit se zpět do soutěží pod hlavičkou Českého svazu ledního hokeje.

To však nebude jednoduché. Pokud neodkoupí licenci od některého z týmů, mělo by se zapojit do krajské soutěže, nebo by muselo dostat výjimku od výkonného výboru hokejového svazu.

"Neznáme ale z minulosti žádný případ, že by výkonný výbor takovou výjimku řešil a vyhověl jí," uvedl mluvčí svazu Zdeněk Zikmund pro Deník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články