Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Znojmo vstupuje poosmé do EBEL ligy, cílem je postup do play-off

Hokejisté Znojma jdou do sezony v mezinárodní lize EBEL s cílem vrátit se mezi nejlepší týmy. V uplynulém ročníku se nedostali do play-off a skončili desátí. Soutěž zahájí v pátek ve Villachu. Kvůli opravě znojemského stadionu odložili dva domácí zápasy druhého a třetího kola proti Klagenfurtu a Salcburku na náhradní termín. Na svém ledě se poprvé představí v pátek 28. září proti Záhřebu.

"Chtěli bychom, aby sezona byla úspěšná také z pohledu naší hry i diváků. A splnili jsme cíl, kterým je postup do play-off," řekl  sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal. Za první důležitý krok považuje zvládnout náročný začátek sezony mimo znojemský led.

"Náš program nebude v prvních týdnech pravidelný. Budeme hrát jen venku. Mužstvo ví, co ho čeká. Náš cíl je vyhrávat zápasy, s tímhle se musíme prostě vypořádat," uvedl trenér Miroslav Fryčer, který nahradil začátkem února odvolaného Romana Šimíčka. Tým převzal osm kol před koncem nadstavbové části, vybojovat postup do play-off se mu už nepodařilo.

Sázíme na dravost hráčů, hlásí Fryčer

V letní přestávce prošel tým výraznou přestavbou, vedení vyměnilo jedenáct hokejistů. Znojmo posílili brankáři Patrik Nechvátal (Innsbruck), Martin Holík (Kometa Brno), obránci Patrick McEachen (Bordeaux), Adam Sedlák (Banská Bystrica), Patrik Parkkonen (Oskarshamn) a útočníci C.J. Stretch (Löwen Frankfurt), Anthony Luciani (Bayreuth Tigers), Nicolas Hlava (Chomutov), Marek Kalus (Havířov), Allan McPherson (Chaux-de-Fonds) a Cameron Braes (Thurgau).

Kádr se příchodem nových hokejistů omladil. "Sázíme na dravost hráčů. Využili jsme kontakty v zámoří. Osobně jsem znal Anthonyho Lucianiho. Zbývající hráče jsme pečlivě zvažovali, hodně jsme dali na charakter hokejistů. Převažují pozitiva, aktuálně jsme spokojeni," uvedl Fryčer.

V přípravě Znojmo odehrálo osm utkání, ve čtyřech zvítězilo. "Pro mě je potěšitelné, že máme po přípravných zápasech dva vyrovnané brankáře. Jako jednička začne Nechvátal," řekl trenér. Rozpočet Orlů zůstává na 35 milionech korun.

"Z osmdesáti procent je rozpočet zabezpečen. Ještě máme nějaké záležitosti rozjednané, takže věřím, že se dočkáme i nějaké změny na našich dresech," uvedl prezident klubu Pavel Ohera. Titul obhajuje Bolzano, které ve finále play-off porazilo Salcburk. Hrací systém zůstal stejný, šest nejlepších týmů po základní části má jisté play-off a hraje nadstavbu o umístění, ostatní celky se utkají o zbývající dvě postupová místa.

Vedle Znojma má český hokej ve dvanáctičlenné EBEL zastoupení i v dalších čtyřech klubech. V Innsbrucku pokračují obránce Lubomír Štach s útočníkem Ondrejem Šedivým, v Medveščaku Záhřeb bek Tomáš Kudělka a do Dornbirnu zamířili ze Znojma obránce Ondřej Bořuta s útočníkem Radkem Čípem. V Linci bude v juniorce bojovat o šanci v prvním týmu devatenáctiletý útočník Ivan Korecký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články