Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Znojmo bude chtít v EBEL tentokrát bojovat o medaile

Znojmo – Již na svoji druhou sezonu v Erste Bank lední hokejové lize, zkráceně EBEL, se připravují hokejisté Znojemských orlů. Klub, který v roce 2011 rozhodl, že opustí první českou ligu a začne hrát EBEL, má do nové sezony smělé cíle a chtěl by atakovat první čtyřku v play-off. O ambicích svědčí i příchod několika posil, kdy fanoušky Orlů musí nejvíce těšit comeback oblíbeného Marka Urama.

Vítězná radost Znojma
zdroj: www.hcorli.cz autor: Rostislav Pfeffer

Znojmo, které mělo nejnižší rozpočet z celé souteže, okolo 24 milionů, si v první sezoně nevedlo vůbec špatně. Po základní části sice skončilo na předposledním místě, ale v následné baráži o play-off si díky dobrým výsledkům zajistilo účast ve vyřazovacích bojích.

Zde však Znojemským vystavil stopku silný Záhřeb, který postoupil poměrně hladce 4:0 na zápasy. I přesto ve Znojmě panovala s konečným umístěním velká spokojenost. "S výsledkem jsem víceméně spokojen. Neskončili jsme poslední, ale zamrzelo mě, že jsme vypadli se Záhřebem 4:0," uvedl trenér Znojma Martin Stloukal.

Dobré výsledky z poslední sezony se pozitivně odrazily i na rozpočtu týmu, který se o několik milionů navýší. I přesto však zůstane tím nejnižším v celé soutěži.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty Ondřeje Tomka

Kádr Znojemských orlů doznal před novou sezonou velkých změn, když do týmu přišlo hned sedm nových hráčů, z nichž 4 přichází ze zámoří. Oči všech fanoušků se budou ubírat především k legendě týmu, k Marku Uramovi.

Sedmatřicetiletý útočník strávil v dresu Znojma šest sezon a společně s Peterem Pucherem tvořili jednu z nejobávanějších útočných dvojic celé extraligy. Všichni, včetně trenéra Stloukala, tak budou doufat, že na svoji staronovou spolupráci tito slovenští hokejisté opět naváží.

Oproti minulému roku doznala soutěž několik změn, kdy největší je především větší počet týmů, kterých bude v této sezóně 12. Ze soutěže sice vypadla slovinská Jesenice, kterou však nahradily hned dva rakouské celky Innsbruck a Dornbirn.

Nová sezona EBEL začíná 7. září, ale Znojmo do ní zasáhne až 9., kdy na domácím stadionu přivítají Klagenfurt.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články