Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Změny v první lize. Budějovice přišly o dvě výhry i vedení v soutěži

Nečekaný zvrat potkal hokejisty prvoligových Českých Budějovic. Těm byla kontumována poslední vítězná utkání s Kladnem (3:2) a Ústím nad Labem (4:0). Oba zápasy odehrál jihočeský klub s větším počtem starších hráčů, než umožňují pravidla. Bodová ztráta znamená, že se do vedení soutěže dostala Jihlava, která nyní vede o pět bodů před Budějovicemi.

Sportovně-technická komise Českého svazu ledního hokeje kvůli porušení norem soutěže změnila výsledky zápasů Českých Budějovic v Kladně ze středy 14. listopadu a na ledě Ústí nad Labem, kde se hrálo v pondělí, na 5:0 pro domácí týmy. Posledním Severočechům vynesla kontumace teprve páté vítězství v sezoně.

V utkání druhé nejvyšší soutěže v tuzemsku může nastoupit 21 hokejistů, z toho dva gólmani bez věkového omezení. Z devatenácti hráčů v poli však může být maximálně sedmnáct ve věku 20 let a starších (ročník 1998). V uvedených zápasech nastoupilo za České Budějovice 18 hráčů v poli ve věku 20 let a starších. Z mladších hokejistů hrál pouze Martin Beránek.

Jihočeský klub navíc za každé z provinění dostal pokutu 5000 korun. "Beru to na sebe. Já jsem tady hlavní trenér a určuju sestavu, měl jsem si to pohlídat," uvedl trenér a bývalý vynikající útočník Václav Prospal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články