Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Změny v obraně. Kouč Říha povolal Moravčíka či Jeřábka, loučí se Štencel

Dva zápasy, sice dvě výhry, ale osm obdržených branek. Kouč hokejové reprezentace Miloš Říha nebyl spokojený s výkonem defenzivy ve dvou přátelských utkáních s Německem, a tak povolal do kádru další tři beky – Michala Moravčíka z Plzně, Jakuba Jeřábka ze San Antonia a Davida Skleničku z Lavalu.

Michal Moravčík
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Z dosavadního kádru vypadli obránci Tomáš Dvořák ze Sparty, Lukáš Klok ze Slovanu Bratislava, Vojtěch Mozík z Podolsku, Jan Štencel z Komety Brno a útočníci Ondřej Beránek z Karlových Varů, Tomáš Mertl z Kunlunu a Patrik Zdráhal z Vítkovic. Pětici hráčů vyřadil kouč Miloš Říha už po ranním tréninku a Štencla s Beránkem po duelu s Německem.

"Dělali tady poctivou práci i ti, co musí odejít. Chtěl bych jim poděkovat, protože nám pomohli, abychom tu přípravu mohli parádně udělat," ocenil Říha práci vyřazených hráčů.

Novici se připojí v příštím týdnu na dalším kempu v Nitře stejně jako dříve pozvaní bek Radko Gudas s útočníkem Jakubem Voráčkem z Philadelphie a Milan Gulaš s Janem Kovářem z Plzně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko – Německo

V nominaci je nyní 30 hráčů - tři brankáři, 11 obránců a 16 útočníků. Chybět nebude gólman Patrik Bartošák, který musel z duelu s Německem ve 22. minutě odstoupit. "Je jen otřesený a měl by být v pondělí na srazu," prohlásil kouč.

Navíc má Říha zájem o další hráče ze zámoří - obránce Jana Ruttu s útočníkem Ondřejem Palátem z Tampy Bay a Dominika Simona z Pittsburghu. Jednu porážku od vyřazení v 1. kole Stanleyova poháru jsou také San Jose s útočníky Tomášem Hertlem a Lukášem Radilem i Calgary s Michaelem Frolíkem a gólmanem Davidem Rittichem.

"Náznaků je tam hodně, právě se až bojíme toho, že by měli přijet všichni. To by se nám hlava zamotala. My jim přejeme, ať postoupí. Samozřejmě bychom to chtěli posílit a být ti nejsilnější, ale... Až tady budou, tak budeme spokojení," uvedl Říha.

Přípravě reprezentace a případným posilám ze zámoří se věnoval nový díl Hokej fokus podcastu:

"My hráče honíme, aby přijeli. Abych je viděl aspoň ve třech zápasech a pak se rozhodoval. Taky jim říkáme, že musí počkat na to rozhodnutí," doplnil.

Po dvojzápase v Euro Hockey Challenge s Německem (5:4 a 5:4) se český tým sejde na pátý týden přípravy na šampionát v pondělí v Nitře. Sehraje pak dva duely se Slovenskem, v pátek v Trenčíně a v sobotu v Nitře.

Nominace českých hokejistů na přípravu před MS na Slovensku, duely v Trenčíně a Nitře (26. a 27. dubna):

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL)

Obránci: Filip Pavlík, Petr Zámorský (oba Hradec Králové), Michal Jordán, Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL), Michal Moravčík (Plzeň), Radko Gudas (Philadelphia/NHL), Jakub Jeřábek (San Antonio/AHL), Jakub Krejčík (Lukko Rauma/Fin.), Tomáš Kundrátek (Davos/Švýc.) Adam Polášek (Nižněkamsk/KHL), David Sklenička (Laval/AHL),

Útočníci: Milan Gulaš, Jan Kovář (oba Plzeň), Tomáš Fořt (Zlín), Lukáš Rousek (Sparta Praha), Martin Zaťovič (Brno), Radim Zohorna (Mladá Boleslav), Rudolf Červený (Brynäs/Švéd.), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL), Filip Chytil (New York Rangers/NHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.), Michal Řepík (Podolsk/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), David Tomášek (Jyväskylä/Fin.), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Hynek Zohorna (Pelicans Lahti/Fin.), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články