Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Zlínu se daří venku, porazil i Karlovy Vary

Karlovy Vary - Hokejisté Zlína zvítězili v 16. kole extraligy na ledě Karlových Varům 4:2 a potvrdili, že se jim v poslední době daří více venku než doma. Před vlastním publikem Berani čtyřikrát za sebou prohráli, zatímco na ledě soupeře slavili počtvrté v řadě. Energie sice vedla už ve třetí minutě 2:0, ale Zlín zápas otočil díky třem brankám v závěrečném dějství.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

V úvodu utkání se zdálo, že Energie naváže na poslední domácí výhry nad Kladnem a Spartou. Po 88 vteřinách otevřel skóre exzlínský obránce Nosek a za dalších 70 sekund nerozchytanému Horčičkovi, který nahradil nemocného Sedláčka, propadlo za záda MacDonaldovo nahození od mantinelu. Nepovedený úvod Zlína mohl zmírnit Čajánek, ale Mensator byl na místě. V úvodním dějství stav zápasu nezměnily ani dvě přesilovky obou týmů.

Ve druhé třetině se začali více osmělovat i hosté, kteří zvýšeným pohybem začali dělat Energii starosti. Melenovský ani Leška však své šance nedokázali využít. Z ospalého tempa druhé části vybočovala jen častá vyloučení na obou stranách. Berani ale byli za svoji zvýšenou aktivitu odměněni ve 38. minutě, kdy využil přesilovou hru Veselý.

Zlín vycítil zranitelnost Karlovarských a ve závěrečné části předvedl dokonalý obrat. Karlovarským nepomohlo ani míchání se sestavou. Ve 45. minutě využil přesilovou hru Balaštík, který tečoval Linhartovo nahození a vyrovnal. Potom trefil hostující Holík tyč a v 55. minutě už se hosté radovali. Leška střelou do horního růžku Mensatorovy branky otočil na 3:2. Výsledek ještě potvrdil 56 vteřin před koncem při power play Čajánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Zlín

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 2:4 (2:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 2. D. Nosek (Kumstát, Pech), 3. MacDonald (Skuhravý,Gulaši) - 38. Veselý (Matějíček, Tesařík), 45. Balaštík (Linhart, Hamrlík), 55. Leška (Kubiš, Matějíček), 60. Čajánek (Linhart, Melenovský). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. Diváci: 3085.

Karlovy Vary: Mensator - Gründling, D. Kohn, J. Látal, Kloz, Gřegořek, MacDonald, D. Nosek, Gulaši - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Skladaný, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, J. Heřman. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan - Kubiš, Leška, Holík - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Melenovský, Čech - Ondráček, Šlahař, Okál. Trenéři: Vlach a Jurík.

Vladimír Kýhos (Karlovy Vary): "Do zápasu jsme dobře vstoupili. Máme však problém vstřelit tu třetí rozdílovou branku. V tu chvíli jako by se naše střelecká potence zastavila. Je známo, že Zlín potom hraje takovou tu uspávací taktiku. Ve druhé třetině, kdy hra byla dost rozháraná, naše hráče znervóznila první branka Zlína. Při hře pěti proti pěti jsme to ještě zvládali. Horší to bylo v oslabení. Je potřeba, aby hráči padali do střel a nedělali takové chyby jako před třetí brankou Petra Lešky, kdy Martin Zaťovič zcela zbytečně ztratil puk ve středním pásmu. Dobře rozehrané utkání jsme měli dotáhnout do vítězného konce."

Juraj Jurík (Zlín): "Ačkoliv jsme hráče upozorňovali na vstup do utkání, tak se nám nepovedl a obdrželi jsme rychle dvě branky. Kdybychom za stavu 0:2 dostali třetí gól, tak bychom se zápasem již těžko něco dělali. Nabudilo nás snížení ve druhé třetině. Domácí znervózněli a nám se nakonec podařilo vyrovnat a vstřelit i vítěznou branku. Chtěl bych hráčům poděkovat, že utkání nezabalili a otočili ho v náš prospěch."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články