Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zlínu se daří: šestá výhra v řadě přišla proti Plzni

Plzeň - I napošesté se radují hráči Zlína, kteří porazili na venkovním ledě Plzeň 2:1. Výhra, kterou zařídil minutu před druhou přestávkou Jaroslav Balaštík, je rovněž posouvá na čtvrté místo tabulky. Mistrovská Plzeň naopak klesla na třetí místo o bod za Třinec.

Radující se hokejisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Utkání začalo ve svižném tempu, Duda ale pálil z prostoru mezi kruhy nad a podobně nepřesně zakončil zlínské přečíslení tří na dva Veselý. V šesté minutě se až před plzeňského gólmana Machovského protáhl z pravé strany Okál, ale nezakončil přesně. Za chvíli útočníka hostů nešetrně napadl Duda a za svůj faul inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Dlouhou početní výhodu sehráli Zlínští špatně a navíc ji přerušilo vyloučení Balaštíka.

Domácím se poté rozpadlo složení útočných formací, když se zraněním odstoupil Vlasák a kvůli tržné ráně nedohrál první třetinu Straka. Po stažení hry na tři útoky krátce před pauzou Kratěna protáhl gólmana Horčičku bekhendem a následnou dorážkou. Na začátku prostřední části se ošetřený kapitán Indiánů Straka dvakrát prodral zlínskou obranou, ale nedokázal přesněji zakončit. Ve 25. minutě hosté propadli na útočné modré čáře, za což je po úniku dvou hráčů na bezmocného Horčičku potrestal po přihrávce Dvořáka Mozík.

O dvě minuty později připravil na brankovišti bojující Lev šanci pro Kašpaříka, který nikým neatakován ztroskotal na Horčičkovi. Před polovinou utkání domácí nevyužili 61 vteřin trvající přesilovku pět na tři, když zblízka neskóroval Pletka. Naopak ve vlastním oslabeni zahrozili hosté přečíslením tři na jednoho a ve 31. minutě po průniku do pásma a zadovce Veselého tvrdou ranou vyrovnal Čajánek. Indiáni se aktivní hrou tlačili dopředu, ale 78 vteřin před druhou sirénou přihrál od zadního mantinelu Leška Balaštíkovi, jenž střelou ke vzdálenější tyči překvapil Machovského.

Domácí, povzbuzeni dvěma ubráněnými oslabeními, ve snaze o vyrovnání otevřeli hru. Ve 45. minutě však Mozík svůj průnik kolem ležícího Horčičky nahozením zpoza branky nevyřešil ideálně. Hosté unikali do brejků, v 50. minutě se ale Machovský stačil přesunout proti voleji Melenovského z pravého kruhu. Indiáni sice v závěrečném náporu přežili šanci Veselého dvě minuty před koncem, ale teprve pátou domácí porážku v sezoně neodvrátili ani při hře bez brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Zlín

HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Mozík (M. Dvořák, T. Sýkora) - 31. Čájánek (Veselý, Zámorský), 39. Balaštík (Leška). Rozhodčí: Pešina, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Duda (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5174.

Plzeň: Machovský - Slovák, Seman, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Kratěna, Martin Straka, J. Sýkora - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Lev - M. Dvořák, T. Sýkora, Pitule. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Zlín: Horčička - Zámorský, Řezníček, Marušák, Urbanec, Matějíček, Tesařík - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Holík, F. Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Milan Razým (Plzeň): "Utkání pro nás bylo specifické, protože jsme záhy přišli o tři klíčové hráče, přestože Martin Straka se ve druhé třetině s tržnou ránou pod okem vrátil do hry. Přesto se nám podařilo jít ve druhé třetině do vedení a pak měl velkou šanci Kašpařík. Do dvougólového vedení jsme mohli jít hlavně při přesilovce pět na tři, kterou jsme nesehráli špatně, ale chyběli nám do ní dva hráči a neskórovali jsme. Hosté poté z ničeho vyrovnali a v závěru druhé části po naší chybě vývoj utkání otočili. Zlín si už vedení ve třetí třetině zkušeně pohlídal a nám při hře na tři lajny na závěrečný nápor trochu chyběly síly. Přesto to z naší strany nebyl špatný výkon. Tomáš Vlasák byl potlučený už po utkání v Pardubicích, dneska si naštípl žebro a měl by mít dva až tři týdny úplný klid."

Juraj Jurík (Zlín): "Bylo to utkání nadprůměrné úrovně, ve kterém se hrálo z obou stran hodně do těla v rytmu utkání play-off. O naší výhře ve vyrovnaném utkání rozhodlo, že jsme měli trochu víc štěstí v zakončení než soupeř. Pro nás jsou to hodně důležité tři body, protože v Plzni se za tři body nevyhrává často. Na umístění do čtvrtého místa se neupínáme, protože máme těžké rozlosování. Naším prvořadým cílem zůstává vejít se do šestky."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články