Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlínský hrdina Veselý: Je úplně jedno, kdo ten gól dal

Hradec Králové - Důležitou postavou byl na hradeckém ledě útočník Ondřej Veselý. Ve zlínském dresu nejprve tři minuty před koncem základní hrací doby dovršil obrat z 0:2 na 3:2 a poté, co domácí vzápětí vyrovnali, následně v prodloužení rozhodl o výhře Zlína 4:3. Sám Veselý po zápase připisoval branku spoluhráči Petru Čajánkovi, o něhož se puk na cestě do sítě zřejmě otřel.

Zlín - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Zlín po dvou třetinách prohrával 0:2 a domácí mu povolili minimum šancí, ale od třetí třetiny výrazně v ofenzivě přidal. "My jsem už za stavu 0:2 ve druhé třetině začali hrát trochu jinak. Začali jsme napadat, dohrávat souboje a měli jsme z toho šance. Ve třetí třetině pak přišly i góly," uvedl šestatřicetiletý útočník.

Úřadující vicemistr nebyl průběhem úvodních dvou třetin frustrovaný. "Do poslední minuty musíte věřit tomu, že se zápas zvrátí," doplnil Veselý s tím, že branka Oldricha Kotvana po střele od modré čáry pomohla tým nastartovat. "Ta střela nás samozřejmě nabudila a začali jsme si věřit, že tam gól může spadnout. Byl to důležitý moment."

Ondřej Veselý: "My jsme byli už dlouho na ledě, vybojovali jsme puk ve třetině, Jarda Balaštík ho dával na mě a já vystřelil. Výbornou práci odvedl Čája (Čajánek), který to podle mě ještě tečoval nohou. Takže si myslím, že jsem to ani já nedával. Ale to je teď úplně jedno, jsme rádi, že jsme vyhráli."

Zlínu dvakrát pomohly ke gólu nečekané odrazy od mantinelu a těžil z toho při trefě na 3:2 také Veselý. "Tady ta plexiskla odráží tak nějak zvláštně, když se puk dá po mantinelu, někdy se odrazí doprostřed. Dvakrát to pomohlo nám, při jejich vyrovnávacím gólu zase domácím. S tím se tady musí počítat," řekl Veselý.

Sám si dával trošku za vinu gól soupeře na 3:3. "Byl jsem u toho a byla to částečně moje chyba. Ale v kabině jsme si řekli, že jsme rádi, že jsme to vůbec dotáhli a v prodloužení se začíná od nuly. Jsme šťastní, že jsme vyhráli," dodal Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. čtvrtfinále Hradec Králové - Zlín
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články