Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Zlínský bek Tesařík věnoval své dvě trefy zemřelému Hudlerovi

Zlín - Hokejový obránce Radim Tesařík během jediného zápasu zdvojnásobil svůj dosavadní střelecký účet sezony a pomohl dvěma góly a jednou asistencí k vítězství Zlína 5:3 nad Vítkovicemi. Oba úspěšné zásahy po utkání věnoval Jiřímu Hudlerovi staršímu, svému bývalému trenérovi, který měl v pátek ráno v Olomouci pohřeb.

Radim Tesařík
zdroj: Isifa autor: Pavel Paprskář

Současný zlínský obránce pod Hudlerem, jehož devětadvacetiletý syn hájí v zámořské NHL barvy Calgary, trénoval v mládežnických kategoriích ještě ve Vsetíně. Původně se chtěl pohřbu osobně zúčastnit, ale z rodinných důvodů se mu to nakonec nepodařilo, což jej mrzelo.

"Ve čtvrtek onemocněla celá moje rodina včetně manželky. Ráno jsem pohřeb nestihl, neboť jsem se o všechny staral. Své dva dnešní góly mu chci tímto věnovat. Doufám, že je viděl a pochválil mě," zavzpomínal Tesařík na svého trenéra v rozhovoru s novináři.

Zkušený útočník prožil povedený večer, neboť dal dva góly a na jeden přihrál, přitom na něho prý nemoc také doléhá.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Vítkovice

Ofenzivně pojaté utkání bylo hodně otevřené a vyhrát mohly stejně tak i Vítkovice. "Soupeř měl spoustu šancí a my jsme si koledovali o vyrovnání. Měli jsme trochu i štěstí. Ale jak se říká, tak to přeje připraveným. A to my jsme byli," podotkl Tesařík.

Pilíř zadních řad Beranů se do střeleckých statistik příliš často nezapisuje, neboť před utkáním s Vítkovicemi se v probíhajícím ročníku střelecky prosadil pouze dvakrát. "Často nestřílím. Vzal jsem si novou hokejku. Dvě střídání před gólem jsem ji chtěl vyměnit. Nakonec jsem rád, že jsem to neudělal," dodal s úsměvem Tesařík.

Za stavu 4:2 po druhé části Zlín v poslední třetině inkasoval a utkání bylo v závěru hodně otevřené. "Nehráli jsme to, co jsme si řekli. Chtěli jsme něco vymyslet a zbytečně se dostávali do křeče. Měli jsme štěstí, že Vítkovice dvě tutovky nevyužily," přiznal zkušený zadák.

V předchozích dvou venkovních duelech Zlín padl v prodloužení shodně 2:3 na ledě Pardubic a poté podlehl i Slavii. K výhře mu pomohly přesilové hry, v nichž třikrát uspěl. "Po dvou prohrách v prodloužení jsme potřebovali bodovat naplno. Navíc jsme letos s Vítkovicemi třikrát prohráli, takže jsme chtěli vyhrát už jen kvůli tomu," uzavřel Tesařík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články