Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zlín ztratil proti Litvínovu dvoubrankový náskok, nakonec uspěl až v prodloužení

Hokejisté Zlína porazili ve 49. kole extraligy Litvínov 4:3 v prodloužení a přiblížili se jistotě předkola play-off. Berani třemi góly v prostřední části hry odpověděli na úvodní branku Jánského, ve třetí třetině ale dvoubrankové vedení ztratili. Alespoň dva body zajistil Valachům v prodloužení Honejsek. V dresu hostů si dvě branky a asistenci připsal Peter Jánský.

Utkání Zlín - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Po prvním inkasovaném gólu jsme zbytečně podlehli stresu, že musíme rychle vyrovnat. Ve druhé třetině jsme se zlepšili. Stav 3:1 deset minut před koncem bychom asi měli zvládnout. Na druhou stranu, Litvínov jeho enormní snaha přivedla k úspěchu. Dva body jsou pro nás nakonec dobré," řekl trenér domácích Robert Svoboda.

Do první výraznější šance utkání se dostal domácí Claireaux, brankář Janus si však s jeho tečí poradil. Skóre otevřeli v sedmé minutě hosté.

Na Válkovu přihrávku od zadního mantinelu si najel Jánský a prostřelil Kašíka. Odpovědět se pokoušel Řezníček, bekhendem ale zblízka neuspěl.

Litvínovský náskok mohl zvýšit Ščotka, jeho nahození zastavila tyč. Brankovou konstrukci trefil na druhé straně i Okál, jenž poté neproměnil velkou šanci v přesilovce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Litvínov

Skórovat se domácím podařilo až ve 24. minutě. Heltův faul potrestal po nabídce Šlahaře z hranice brankoviště Ferenc. Další přesilovkovou trefu mohl přidat Honejsek, Janus ale jeho pokus z pravé strany zneškodnil.

Při dalším oslabení Vervy slovenský gólman vychytal Claireauxe. Proti Hermanovi však už zasáhnout nedokázal, domácí útočník dorážel do odkryté branky.

Zlínští se před druhou přestávkou prosadili ještě jednou, Köhlerův gól z protiútoku musel ještě potvrdit videorozhodčí.

Hosté byli blízko snížení na začátku třetí třetiny. Ščotkovu střelu Kašík vykopl koncem betonu. O mnohem větší vzrušení se postarali Novotný s Pospíšilem, kteří se pustili do pěstního souboje.

V dobré pozici se poté před Janusem zjevil Sedláček, čtvrtou branku Beranů ovšem nezařídil. Udeřil naopak Litvínov.

O zdramatizování zápasu se v 52. minutě postaral Kudla. Chvíli nato se Severočechům povedlo vyrovnat, početní převahu využil tvrdou ranou Jánský.

"Zjednodušili jsme hru a díky tomu se nám povedlo dorovnat výsledek," uvedl trenér hostů Jindřich Kotrla.

O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení. V 62. minutě vystřelil Zlínu druhý bod Honejsek. Litvínov zůstal dvanáctý, na poslední Kladno mají Severočeši náskok tří bodů.

"Věděl jsem, co udělám. Když jedete v takové rychlosti, je lepší mít něco nachystaného," řekl Honejsek.

Berani Zlín - HC Litvínov 4:3 v prodloužení (0:1, 3:0, 0:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Ferenc (Šlahař, Freibergs), 39. Herman (Dufek, Claireaux), 40. Köhler (Freibergs, Fořt), 62. Honejsek (Šlahař) - 7. Jánský (Válek), 52. Kudla (Jurčík, Jánský), 54. Jánský (Moravčík). Rozhodčí: Hradil, Roman Svoboda - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 5:7, navíc Pospíšil (Litvínov) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4647.

Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček, Gazda - Fryšara, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: Robert Svoboda.

Litvínov: Janus - Říha, Moravčík, Štich, Ščotka, Kudla, L. Doudera - Hedberg, Mahbod, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Helt, Jurčík, Trávníček - Jánský, Gerhát, Válek. Trenér: Kýhos.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články