Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín vyřadil Třinec i posedmé a ve čtvrtfinále vyzve Spartu

Zlín - Hokejisté Zlína porazili v pátém utkání předkola play-off extraligy Třinec 3:2 v prodloužení, sérii vyhráli 3:2 na zápasy a postoupili do čtvrtfinále, ve kterém se utkají se Spartou. Utkání rozhodl v 61. minutě kapitán domácích Ondřej Veselý. Zlín porazil Třinec v play-off již v sedmé sérii za sebou. Berani přitom prohrávali už 0:2, utkání ale dokázali otočit.

Radost hokejistů Zlína
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

V oboustranně rychlém úvodu převládala na obou stranách pozorná defenzíva. Oceláři do své hry zařadili i nebezpečné rychlé protiútoky a poněkud zakřiknutější Berany zachraňoval brankář Kašík.

Nervozita domácích hokejistů se projevila při první přesilovce, v níž nepřesně kombinovali a nedostali se k solidnímu zakončení. Naopak při stejné výhodě si Třinec počínal mnohem aktivněji a dvě sekundy před koncem trestu vyloučeného Veselého skóroval po Pechancově přihrávce střelou od modré čáry obránce Nosek.

V úvodu druhé třetiny se útočník Ocelářů Kindl protáhl okolo domácího obránce Řezníčka a přidal druhou branku. Na nepříznivý vývoj Berani zareagovali velmi rychle, přesně za půl minuty na dělovku obránce Marušáka, kterou ještě tečoval Štumpf, nestačil brankář Hamerlík reagovat. Branku potvrdila definitivně až komunikace s rozhodčím u videa.

Kontaktní gól Zlín vyburcoval k vyšším obrátkám a získání převahy. Ve 34. minutě pouhou vteřinu po skončení přesilovky se nejlepší střelec play-off Holík proháčkoval okolo třineckého obránce Milana Doudery a přesnou střelou pod horní tyčku vyrovnal. Holík skóroval v pátém zápase popáté.

Také ve třetí třetině měli Berani hru více pod kontrolou. Tlačili se důrazněji před branku soupeře, častěji zakončovali. Šťastný nastřelil tyčku, další slibnou šanci neproměnil Bukarts. Oceláři po získání kotouče hrozili protiútoky, Kašíka většinou prověřovali jen střelami z větší vzdálenosti.

V 57. minutě mohl sérii rozhodnout třinecký Tybor, jenž ale po sólovém nájezdu nepřekonal zlínského brankáře. V prodloužení kryl po třiceti sekundách Kašík nebezpečnou střelu Tybora. Z protiútoku po přihrávce Ondráčka posunul Zlín do čtvrtfinále gól Veselého.

PSG Zlín - Oceláři Třinec 3:2 v prodloužení (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Štumpf (Marušák, Roman Vlach), 34. P. Holík (Žižka, Matějíček), 61. O. Veselý (Ondráček, Roman Vlach) - 12. Nosek (Pechanec, Tybor), 25. Kindl (Adamský, Polanský). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:3, navíc Svačina (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6357. Konečný stav série: 3:2.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Urbanec, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, Kubiš - Ondráček, Fořt, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Repe, Nosek, Jank, Slovák, M. Doudera, L. Doudera - Dravecký, Kopecký, Tybor - Kanko, Pechanec, Svačina - Kindl, Polanský, Adamský - Rákos, Kovařčík, Matuš. Trenéři: Dopita a Mucha.

Rostislav Vlach (Zlín): "Série byla celá vyrovnaná, nikdo neměl navrch. Ve čtyřech zápasech z pěti prohrál ten, kdo dal první gól. My jsme se snažili o úvodní tlak, ale dostali jsme dvě branky. Hra byla vyrovnaná, šance byly na obou stranách. Ale rozhodovaly maličkosti a štěstí. Třinec hrál velmi dobře, jak už jsem řekl, byla to otázka štěstí, a to v celé sérii."

René Mucha (Třinec): "Předem chci poděkovat našim fanouškům. Co se týče dneška, vedli jsme dokonce o dva góly, což bylo v sérii vůbec poprvé, ale stejně jsme to nedokázali udržet. Byla to klasická ukázka, jak může být život krutý. Domácí nebyli lepší, byli prostě šťastnější."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články