Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zlín výhrou v Chomutově natáhl venkovní sérii

Chomutov - Hokejisté Zlína zvítězili na ledě Chomutova 2:1 a připsali si sedmou výhru venku za sebou. Domácí Piráti sice ve 23. minutě díky trefě Patrika Lušňáka odpověděli na vedoucí gól Jaroslava Balaštíka, ale hned za 69 vteřin rozhodl obránce Martin Hamrlík.

V první třetině byl lepší Zlín, kterému stačilo čekat na nepřesnosti v rozehrávce domácích. První šanci měl Ondráček, který obešel na modré čáře Pulpána, ale jen trefil brankáře Kostúra do masky. V deváté minutě už chybu v rozehrávce Pirátů hosté potrestali. Balaštík v přečíslení dvou na jednoho zvolil střelu a trefil levý horní roh chomutovské branky. O dvě minuty později mohli hosté zvýšit, když Linhart trefil tyč střelou od modré čáry.

V druhé třetině se hrál rušný hokej s množstvím šancí hlavně na straně Zlína. Domácí pokračovali v nepřesnostech v rozehrávce, přesto se dočkali vyrovnání. Po Sikorově přihrávce vyrovnal z hranice brankoviště Lušňák. Zlín ale rychle odpověděl. Po krásné přihrávce Balaštíka se střelou zápěstím z mezikruží trefil Hamrlík. V půlce utkání měly oba týmy velké šance. Nejdřív zlínský Honejsek ze dvou metrů vystřelil vysoko nad prázdnou bránu a na druhé straně selhal v podobné situaci Duda. Do konce druhé třetiny další šance na straně hostí nevyužili Ondráček a Čajánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Zlín

Ve 43. minutě došlo ke zranění domácího Procházky, který po tvrdém souboji u mantinelu ve středu hřiště zůstal ležet na ledě a nakonec byl odnesen na nosítkách. Zlín se ve třetí třetině zaměřil na bránění jednobrankového náskoku a nepouštěl domácí do šancí. Piráti se dostali do tempa až v polovině závěrečné třetiny, kdy měl dvě příležitosti Hruška. Nejdřív trefil horní tyč a pak z prostoru pravého kruhu mířil těsně vedle. I další velké možnosti domácích zůstaly nevyužity. Nejdříve Hromas v přesilovce před Sedláčkem promáchl a pak trefil Ton pravou tyč.

Piráti Chomutov - PSG Zlín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Lušňák (Sikora) - 9. Balaštík, 24. Hamrlík (Balaštík, Veselý). Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3409.

Chomutov: Kostúr - Palin, Pulpán, Rýgl, Jurčina, Mrázek, Rutta, Bartejs - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Zálešák, K. Ton - Důras, Sikora, Hromas - Duda, Gajovský, M. Procházka - Lušňák. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan, Šenkeřík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.

Jiří Doležal (Chomutov): "Musím se omluvit divákům, protože první třetina byla z naší strany nejhorší v sezoně. Přesně jsme věděli, co Zlín bude hrát, snažili jsme se na to připravit, ale reakce našich hráčů nebyla adekvátní. Trápili jsme se, druhá třetina byla trošku lepší. Byla škoda, že jsme dostali rychlý gól po našem vyrovnání. Ve třetí třetině jsme to zkusili, byla to sice křeč, ale šance jsme měli a trefili jsme tyčku. Ale nezasloužili jsme si dnes vyhrát."

Juraj Jurík (Zlín): "Dvě třetiny jsme hráli to, co jsme si řekli, dobře jsme bránili střední pásmo a dařilo se nám procházet do rychlých protiútoků. V poslední třetině nás domácí zmáčkli, dali tyč, ale celkově jsme byli lepším mužstvem a zasloužili jsme si vyhrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články