Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín vyhrál nad Brnem a probojoval se do desítky

Zlín – Hokejisté mistrovského Zlína zdolali ve 41. kole extraligy Kometu Brno 4:2 a v repríze loňského finále na čtvrtý pokus poprvé v sezoně uspěli. Svěřenci trenéra Rostislava Vlacha se díky tomu posunuli do první desítky pro play-off. Dvěma góly přispěl k výhře útočník Robert Říčka. Kometa neuspěla poprvé po předchozích čtyřech vítězstvích.

Zlín - Brno
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Začátek utkání domácím ale nevyšel, po pár vteřinách šel na trestnou Čajánek a Brno trestalo, když nahrávku Čermáka zužitkoval Káňa. Zanedlouho mohl vyrovnat Matějíček, ale trefil jen tyč. Pak v oslabení ujel domácí Vondráček, na Kašíka však nevyzrál. Zlínští fanoušci se mohli radovat v 11. minutě, kdy Holík našel před brankou volného Říčku, jenž se nemýlil.

Brno sice následně ubránilo v oslabení, ale v 15. minutě znovu inkasovalo. Marušákovu ránu od modré čáry tečoval Veselý. Ve druhé třetině zahrozil dorážkou Dočekal, Kašík byl ale pohotový. Na druhé straně neuspěli Holík a Roman Vlach. Ve 33. minutě už ale Zlín zvýšil, když zakončil přečíslení tří na jednoho střelou do horního růžku Říčka. Čtvrtému gólu Zlínských poté zamezil parádními zákroky proti Leškovi či Okálovi Čiliak.


Velká šance se naskytla Kometě při 93 sekund trvající přesilovce pěti proti třem. Kašík ale držel svůj tým. Vyznamenal se především proti Tonovi, který zakončoval do odkryté klece, do střely mu ale zlínský gólman vložil hůl. Na začátku třetí části se domácí zaměřili spíše na bránění, to se jim však nevyplatilo.

Exzlínský útočník Honejsek vybojoval puk, posunul jej na Hrušku, který zpoza brány našel Tona a ten snížil. Následně při ponechané výhodě mohl skórovat Okál, který sice neuspěl, ale v 54. minutě v přesilovce pěti proti třem domácí pojistili náskok. Prosadil se osamocený kapitán Čajánek. Téměř tři minuty před koncem sáhl kouč Komety Kýhos ke hře bez brankáře, ale Ton trefil jen tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Zlín - Kometa Brno

PSG Zlín - HC Kometa Brno 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Říčka (Holík, Roman Vlach), 15. O. Veselý (Marušák, Čajánek), 33. Říčka (Roman Vlach), 54. Čajánek (Leška, Köhler) - 2. J. Káňa II. (L. Čermák, Hanzlík), 46. Ton (J. Hruška, Honejsek). Rozhodčí: Pešina, Smitka - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 6 333.

Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Köhler - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Kubiš, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Kometa Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec, Kováčik - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Burian - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Juraj Jurík (Zlín): "Věděli jsme, že potřebujeme vyhrát. A to nejlíp za tři body. Začátek zápasu byl pro nás špatný, ale naštěstí jsme se po té inkasované brance zmátořili a byli lepším mužstvem. Navíc byl na nás vidět větší chtíč po vítězství. A i díky výkonu brankáře Libora Kašíka jsme proti Kometě zaslouženě vyhráli."

Karel Beran (Brno): "Měli jsme výborný vstup do utkání a díky přesilovce se nám povedlo dát branku. Ovšem musím přiznat, že potom nás Zlín zatlačil a byl aktivnější. Přesto i za nepříznivého stavu 1:3 či 2:3 jsme měli dobré šance na to, abychom vyrovnali. Zlín ale dobře bránil a v závěru bylo těžké mu dát gól."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články