Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Zlín v prodloužení porazil Litvínov, Leška odehrál 1000. zápas

Zlín - Hokejisté Zlína porazili ve 43. kole extraligy Litvínov 2:1 po prodloužení. Na gól domácího Petra Čajánka z první třetiny navázal až ve třetí části Jakub Černý a vyrovnal. O osmé výhře Beranů v řadě ve vzájemných zápasech rozhodl v 63. minutě obránce Radim Tesařík. Zápas měl slavnostní úvod, neboť k jubilejnímu 1000. extraligovému utkání v kariéře nastoupil útočník Petr Leška.

Petr Leška
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Z pokoření mimořádného milníku si však Leška mnoho nedělal. Utkání prý bral jako kterékoliv jiné v sezoně. "Soustředil jsem se na něj jako na kterýkoliv jiný zápas," řekl po zápase Leška novinářům. "Naštěstí se mi takřka vyhýbají zranění, i proto jsem toho mohl odehrát tolik. Někteří mají větší smůlu," připustil Leška. "V každém zápase se připravuji na to, abych podal co nejlepší výkon a abychom vyhráli. Když se mi podaří dát gól nebo na něj přihrát, tak z toho mám radost. Především je ale důležité, abychom uspěli jako tým," upřednostnil sedmatřicetiletý Leška týmový úspěch nad tím individuálním.

V úvodu měli více ze hry Zlínští, kteří postrádali několik opor včetně gólmana Sedláčka, do sestavy se ale z marodky naopak vrátili útočníci Čech s Ondráčkem a bek Linhart. Domácí před polovinou třetiny korunovali svoji převahu gólem. V parádní přímočaré akci si Čajánek s Holíkem nadvakrát vyměnili kotouč a zlínský kapitán zblízka překonal gólmana Francouze. Poté ve velké šanci Ondráček zblízka nepřelstil pohotového brankáře Francouze, jenž efektně chytil puk do lapačky.

Před přestávkou začali vystrkovat růžky i hosté, když gólman Horčička musel likvidovat střely Jareše a Smolky. V poslední minutě se naopak Francouz vyznamenal při bekhendové střele Holíka. Po změně stran tempo zápasu opadlo. Ve slibné šanci Hübl po pasu Lukeše prováhal možnost ke střelbě a Horčička tak měl dostatek času jeho střelu vyrazit. Oba celky se střídaly v útočení, ale vážnější šanci si nedokázaly vytvořit. Aktivnímu Čajánkovi vystavil stopku Francouz.

Na druhé straně si jeho protějšek Horčička poradil s pokusy Hübla a Zemana. Začátek třetí části patřil Litvínovu, jehož důraz vygradoval úspěšnou dorážkou Černého. Po vyrovnání narostla hostům křídla a Zlín neinkasoval jen díky Horčičkovi, jehož nedokázali překonat Hübl s Romanem Pšurným. V přerušené hře si trenér Vlach dokonce vyžádal oddechový čas, aby trochu otupil nápor soupeře.

Po polovině třetího dějství zahrozili Berani v oslabení. Do přečíslení dvou na jednoho ujeli Leška s Köhlerem, kteří si nadvakrát vyměnili puk, a Köhlerovu střelu Francouz vytěsnil betonem. Vzápětí měl Zlín přesilovku, na jejímž konci se strhla šarvátka mezi Čajánkem a Brejčákem, za což oba vyfasovali čtyřminutový trest. Nerozhodný duel dospěl do prodloužení. V čase 62:50 rozhodl o bodu navíc pro domácí Tesařík.

PSG Zlín - HC Verva Litvínov 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Čajánek (Holík), 63. Tesařík (Čajánek) - 43. J. Černý (Brejčák). Rozhodčí: Müllner, Konc (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 4097.

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Melenovský, Čech - Okál, Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Piroš, Ručinský - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Baláž, Smolka, Ludvík. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Juraj Jurík (Zlín): "V první třetině jsme byli lepší a byla škoda, že jsme dali jen jeden gól. Ve druhé třetině se hra vyrovnala. Prvních 10 minut třetí třetiny byl stav 1:1 jen díky brankáři Luboši Horčičkovi. V naší hře byla spousta nepřesností, ale naštěstí jsme neinkasovali. Od 50. minuty se hra opět vyrovnala. V prodloužení jsme měli více štěstí a bod navíc, který je hodně důležitý, nás moc těší. Utkání bylo dlouho otevřené a remíza (po základní hrací době) je za průběh zápasu spravedlivá."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Chtěli jsme aspoň jednou v sezoně Zlín porazit. První třetinu jsme byli pod velkým tlakem, soupeř hrál dobře a dostával se do přečíslení. Stav 0:1 po první třetině byl pro nás dobrý i přes naše dvě nevyužité šance. Ve třetí třetině jsme byli lepší a dostali soupeře pod tlak. Měli jsme gólové šance a zápas mohli rozhodnout, ale to se nestalo. V prodloužení to byla loterie. Rozhodovaly maličkosti, zápas jsme chtěli dotáhnout do samostatných nájezdů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články