Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Zlín těsně udolal Spartu, první body mistra přivál Vlach

Zlín – Hokejisté Zlína se dočkali prvního bodového zisku v sezoně. Poslední tým tabulky, který je obhájcem mistrovského titulu, udolal Spartu fotbalovým skóre 1:0. Čisté konto vychytal z Třebíče povolaný brankář Tomáš Štůrala, rozdílovou trefu zařídil v polovině třetí třetiny útočník Roman Vlach.

Utkání Zlín - Sparta
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Po šesti zápasech strašila úřadujícího šampiona velká nula na bodovém kontě. A tak nastaly změny. V kádru PSG dostali prostor Šťastný, Říčka, Urbanec a Štůrala. Především poslední jmenovaný se stal hrdinou večera.

Zápas začal Zlín dravě. A nezaostal ani v oslabení. Zmatený gólman Sparty Novotný dal domácím šanci na skórování poté, když kotouč nahozený z půli hřiště vyrazil tak nešikovně, že ho nenašel, naštěstí pro něho dorážka Beranů bránu minula.

Štůrala za chvíli zneškodnil nebezpečnou ránu Barinky. Šťastný se ve svém premiérovém zápase naskytl v obrovské šanci, střelou zblízka ale tři tyče minul. V závěru první třetiny ujížděl sám na domácího brankáře kapitán Sparty Rolinek, avšak ani on bezbrankový stav nezměnil.

Ve druhé třetině Šťastný nahrál Čechovi, který minul jen o centimetry. Novotný i sparťanští obránci hájili svou bránu při střele Kotvana, následné dorážce Balaštíka a Čajánka – pokaždé úspěšně. Duo Čajánek–Kotvan zavařilo Novotnému i o pár chvil později, Kotvan ale zcela prázdnou branku netrefil. Brankář hostí si slabší chvilku vybral i v oslabení, ale Okál toho nedokázal využít.

Třetí část začal blafákem v úniku Vlach a nahrávka Šťastného na Ondráčka, tomu se ale při střele zlomila hůl. Na druhé straně Štůrala zneškodnil Pechovu dorážku do poloprázdné brány a byl odměněn bouřlivým potleskem. A za chvíli i gólovou radostí.

Na půli hřiště našlápl Vlach, dostal se až k Novotnému, udělal forhendovou kličku a poslal Zlín do vedení. Když Sparta nepřekonala Štůralu v početní výhodě ani při následné téměř dvouminutové power play, Zlín si připsal na konto své první tři body.

PSG Zlín - HC Sparta Praha 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 50. Roman Vlach (Žižka, Urbanec). Rozhodčí: Hodek, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4 515.

Zlín: Štůrala - Marušák, Horák, Žižka, Urbanec, Kotvan, D. Řezníček - Balaštík, Leška, Veselý - Z. Okál, Čajánek, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdira.

Sparta Praha: Novotný - Pilař, Barinka, Polášek, Piskáček, Ďaloga, J. Mikuš - Kumstát, Pech, Rolinek - Buchtele, J. Hlinka, Klimek - Sabolič, Přibyl, Cingel - Forman, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Juraj Jurík (Zlín): "Nebyli jsme lepší mužstvo, ale podali jsme disciplinovaný týmový výkon, který byl podpořený skvělým Štůralou. A za ten očistec, co jsme si prožili během těch šesti kol, jsme si trochu toho štěstíčka zasloužili. A ono se k nám otočilo. Body proti Spartě jsou velmi cenné, protože ta body rozdávat nebude."

Zdeněk Moták (Sparta Praha): "Ačkoliv padla jen jedna branka, hrálo se atraktivní utkání. Divácká kulisa vytvořila výbornou atmosféru. Bohužel z vypracovaných dobrých příležitostí se nám nepodařilo vstřelit ani jednu branku, a tak jsme nemohli pomýšlet na vítězství."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy