Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín svedl s Hradcem velký boj, po 65 minutách se radovali Moravané

Zlín - Hokejisté Zlína zvítězili v prvním zápase čtvrtfinále play-off extraligy nad Hradcem Králové 2:1 po prodloužení. V domácím dresu se prosadili útočníci Jaroslav Balaštík a Jiří Ondráček, který celý duel v čase 65:00 rozhodl, za hosty uspěl Tomáš Pospíšil.

Zlín - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Úvodní buly vhodil Vladimír Vůjtek starší, jenž ve Zlíně dříve působil, poprvé jej dovedl do finále extraligy a v současné době je trenérem slovenské reprezentace. Na začátku zápasu zasahoval brankář Kašík po střele Šimánka, která skončila na vnější síťce. Vzápětí Mertl neusměrnil skákavý puk. V dobré šanci Čajánek místo střely přihrál Veselému, jenž ale jeho přihrávku nezachytil. Gólman Kantor tak nemusel zasahovat.

Prudkou střelu Květoně chytil Kašík pohotově do lapačky a úspěšně si poradil i s blafákem Šimánka. V závěru třetiny Zlínští ubránili oslabení po vyloučení Čajánka. V dalším průběhu rozjásal tribuny Balaštík, když v přesilovce po pasu Köhlera skóroval do odkryté branky. Z trestu Červeného uběhlo pouze devět sekund. Královéhradečtí se pokoušeli o brejky, ale spolehlivého Kašíka nepřekonali a tváří v tvář proti němu neuspěl Mertl.

Do velké šance se paradoxně ve vlastním oslabení dostali Zlínští. Hrubku Kantora, jenž vyjel z branky, mohl potrestat Čech, do jehož střely však obětavě padl Mikuš. V závěru třetiny Leška tísněný protihráčem přihrál od zadního mantinelu Balaštíkovi, proti jehož střele nastavil Kantor beton.

V úvodu třetí části domácí ubránili nápor hostů. Poté se hra přelévala na obě strany. Když Tesařík nezamířil přesně, tak se na opačné straně postaral o vyrovnání Pospíšil. Následně se neprosadil Balaštík a po něm na druhé straně Tvrdík. Vyrovnaný zápas tak dospěl do prodloužení. Na začátku nově nastavované dvacetiminutovky nebezpečně vystřelil Čech, ale Kantor si s jeho pokusem poradil. Rozuzlení zápasu přišlo vzápětí, když minelu v hostující obraně potrestal proměněným brejkem Ondráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. čtvrtfinále Zlín - Hradec Králové

PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Balaštík (Köhler), 65. J. Ondráček (Marušák) - 48. Pospíšil (Tvrdík, Pláněk). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 5 520. Stav série: 1:0.

Zlín: Kašík - Marušák, Horák, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Matějíček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Z. Okál, Holík, F. Čech - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Jank, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - L. Květoň, Knotek, Podlešák - Švihálek, Červený, Švagrovský. Trenér: Draisaitl a Kučera.

Juraj Jurík (Zlín): "Nehráli jsme nijak zvlášť dobře. Soupeř ukázal svoji kvalitu, byl důrazný a napadal nás. Jen díky výkonu brankáře Libora Kašíka a šťastnému prvnímu gólu jsme mohli hrát o první bod. Pak zápas vyústil ve vyrovnávací gól. I se štěstím jsme v prodloužení využili jednu z mála chyb, kterých Hradec Králové neudělal tolik jako my. Pro nás je to šťastný a důležitý bod s tak silným soupeřem. Druhý zápas může být jiný. Dnes však vyhrál šťastnější."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Celkově to byl hokej, který se dal očekávat. Z naší strany to nebylo úplně ono. Dnes byly v zápase jak dobré fáze, tak i špatná střídání. Pro nás bude důležité se z tohoto prvního zápasu poučit, pokud chceme mít šanci postoupit dál."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články