Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Zlín se rozloučil s hokejistou Karlem Rachůnkem

Zlín - Jihomoravský Zlín se rozloučil se slavným rodákem Karlem Rachůnkem. Hokejový obránce byl jednou ze 44 obětí leteckého neštěstí u Jaroslavle. Fanoušci se k tichému vzpomínání sešli v centru města, kde na náměstí zapalovali svíčky a sledovali dokument, který připomněl Rachůnkovy hokejové začátky. Místní klub také plánuje, že vyvěsí jeho dres ke stropu zimního stadionu mezi ostatní hokejové legendy.

Rozloučení s Karlem Rachůnkem
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Smuteční hosté pokládali věnce a květiny k velké Rachůnkově fotografii u vchodu do obřadní síně, před kterou stálo několik desítek lidí i při samotném obřadu. Při něm zazněla i legendární píseň skupiny Queen We Are The Champions, jindy hrávaná při oslavách hokejových vítězství. Na svého bratra při obřadu vzpomněl i hokejista pražské Sparty Ivan.

"Pevné rodinné vztahy nenarušila ani vzdálenost, která nás poslední dobou dělila. Cítím, že naše flotila ztratila vlajkovou loď. Je těžké vyjádřit slovy, jak moc nám Kája chybí. V našich srdcích bude žít stále dál. Vím, že by Kája chtěl, aby se svět pro rodinu zase znovu roztočil," pronesl Ivan Rachůnek.

Rodina, přátelé, kolegové z reprezentace, představitelé hokejového svazu i spoluhráči ze Zlína se odpoledne sešli na pohřbu hokejisty na zlínském Lesním hřbitově.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články