Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zlín se pokusí dobýt Brno, Sparta jede do Budějovic

Praha – Hokejisté Komety Brno budou v úterním 5. kole extraligy hájit stoprocentní bilanci ve Zlíně. Finalista jarního play-off je už jediným týmem soutěže, který dosud neprohrál. Hrají se i další čtyři zápasy. Nováček z Chomutova se představí na ledě favorizovaného Třince. Program ČT4 a náš web pak nabídne utkání Litvínova s Vítkovicemi, sledujte živě od 18:00. Komentují Jiří Hölzel a Pavel Richter.

Třinec - Chomutov 17:00

Třinec pod vedením nového kouče Josefa Turka zažívá podařený začátek sezony a s devíti z 12 možných bodů je spokojen. Teď potřebuje potvrdit výhru z Vítkovic doma proti Chomutovu. "Nepřekvapuje mě, že je tak vysoko. Nováček je to jenom na papíře, má spoustu výborných a zkušených hráčů, Krafta, Dudu, Zálešáka nebo Hrušku. Je to silný tým, před kterým se máme na pozoru," uvedl Turek.

Chomutov je překvapením soutěže. Získal osm bodů a nastřílel nejvíce gólů (18). Čtrnáctkrát ovšem také inkasoval. "Vstoupili jsme do extraligy v roli nováčka a s pokorou. A že jsme se před favority předem nesložili, toho si moc vážíme. Čtvrté místo je skvělé, ale pořád je začátek sezony," řekl asistent trenéra Mikuláš Antonik serveru sport.cz. S mužstvem již trénuje zámořská posila Michael Frolík, který by mohl už v Třinci hrát.

Zlín - Brno 17:30

Zlín odstartoval dobře a klopýtl pouze ve Vítkovicích, kde prohrál 0:3. "Zápasy s Kometou jsou vždy atraktivní. Oba celky mají i dobré divácké zázemí. Proto očekávám opět kvalitní utkání. Také proto, že se hraje o první místo," řekl trenér Rostislav Vlach, který byl až do předloňské sezony ve Zlíně asistentem Zdeňka Venery, nynějšího kouče Brna.

Kometa stále nemůže počítat se zraněnými obráncem Hruškou a útočníky Divíškem s Němcem. "Zlín pokračuje v dobrých výsledcích z minulé sezony. Potvrzuje, že dokáže plně bodovat i na dva vstřelené góly," uvedl asistent trenéra Lubomír Oslizlo. "Těžko se prosazuje přes jejich výbornou obranu. Musíme vsadit na trpělivost, tlačit se před branku a doufat, že vstřelíme gól," řekl Oslizlo.

České Budějovice - Sparta 17:30

V duelu tradičních soků přivítají České Budějovice Spartu. Pražané v úvodu soutěže vyhráli dvakrát po sobě a navázali dvěma porážkami, bilance Jihočechů je přesně opačná. "Jsme rádi, že jsme v posledních zápasech nasbírali nějaké body. Nyní nás čekají v rychlém sledu zápasy se Spartou, v Brně a s Kladnem, což není nic pro děti," uvedl kouč Peter Draisaitl.

Sparta dobře ví, že soupeř se herně zvedá. "Ale potřebujeme uspět. S Kladnem jsme neodehráli špatný zápas, ale za stavu 2:1 se nám nepovedla přesilovka pět na tři a pak jsme vinou chyb nechali soupeře otočit skóre. Musíme se znovu stoprocentně připravit a odvést maximální výkon. Pak věřím, že se vrátíme k vítězným zápasům," uvedl trenér Richard Žemlička. Poprvé by trenéři mohli nasadit gólmana Neuvirtha.

Slavia - Karlovy Vary 18:15

Předposlední Slavia je společně s tabulku uzavírajícím Libercem s pouhými sedmi góly na kontě nejméně produktivním týmem soutěže. Oproti Bílým Tygrům navíc Pražané sehráli již pět utkání. V úterý se o vylepšení této bilance pokusí svěřenci kouče Vladimíra Růžičky proti Karlovým Varům. "Potřebujeme začít proměňovat šance a dávat góly," uvedl Růžičkův asistent Ondřej Weissmann. Pomoci by k tomu měl i návrat útočníka Červenky, jenž měl zdravotní potíže. "Roman byl na tréninku. Pokud se mu zase nějak nepřitíží, tak nastoupí. Bohužel podobné problémy jako on měl teď i Vláďa Sobotka. U něho je start s otazníkem, dnes dostal volno."

Západočeši jsou povzbuzeni výhrou nad Plzní, které nastříleli pět branek - stejně jako předtím dohromady za tři kola. "Už jsme potřebovali uspět, čtyři porážky za sebou, to by bylo špatné. Ubojovali jsme to. Teď náš čeká Slavia, která je na tom podobně. Rádi bychom zlepšili hlavně defenzivní činnost," uvedl kouč Vladimír Kýhos. Bude postrádat zadáky Noska a Kohna.

Litvínov - Vítkovice 18:15, od 18:00 na ČT4 a našem webu

Litvínov přivítá Vítkovice, které po vítězném vstupu do soutěže dvakrát po sobě prohrály, a to i přesto, že v neděli v jejich defenzivě debutoval obránce St. Louis Roman Polák. Trenér Mojmír Trličík porážku přičítal nízké produktivitě. "Šancí jsme si vytvořili dostatek, bohužel jsme se neprosadili v zakončení. Musíme být důraznější," řekl Trličík, kterému v Litvínově budou chybět dlouhodobě zranění Jan Káňa, Kudělka a Punčochář.

Utkání Kladno - Pardubice se hraje ve středu 26. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články