Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zlín se dostal přes domácí mizérii a porazil Třinec

Zlín - Hokejisté Zlína porazili ve 23. kole extraligy třinecké Oceláře 4:2 a přerušili tak sérii šesti domácích porážek v řadě. Na výhře "beranů" se dvěma góly podílel kapitán Petr Čajánek. Třinečtí naopak zaznamenali šestou prohru za sebou na soupeřových kluzištích, přestože ještě na začátku třetí části vedli 2:1.

Zlín - Třinec
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Domácí měli výborný vstup do utkání a již ve čtvrté minutě se ujali vedení díky přesilovkové trefě Čajánka. Na trestné lavici si v tu chvíli odpykával druhý trest v řadě obránce Galvas, jenž do Třince přešel právě ze Zlína. Možnost navýšit vedení měli berani v deváté minutě. Ovčačík hasil nebezpečí za cenu trestu, když zahákoval Okála, rozhodčí proto nařídil trestné střílení, které ovšem zlínský mladík neproměnil. Po polovině třetiny tak přišla v přesilovce gólová odpověď ze strany Třince. U pravé tyčky stál nikým nehlídaný Květoň, jenž po přesné přihrávce Růžičky poslal puk do odkryté branky.

Poté v hostující brance zasahoval Hamerlík proti pokusu Hamrlíka. Jestliže úvod první třetiny patřil Zlínu, pak začátek druhé části ovládli Oceláři, jejichž druhý gól vstřelil Zagrapan. V prostřední části ofenzivní projev obou týmů značně opadl. I kvůli vlastní nedisciplinovanosti se Zlín připravil o možnost zvrátit nepříznivý vývoj zápasu. Menší tresty obdrželi Köhler a po něm Čajánek. Obě oslabení berani ubránili bez újmy na skóre.

Také po polovině utkání trestné lavice nevychladly. Ve 34. minutě ve vlastním oslabení ujel třinecké obraně Čajánek. Kapitán Zlína ale na brankáře Hamerlíka nevyzrál. Ze série vyloučení se berani ubránili v oslabení tří proti čtyřem v délce 23 sekund. Ve třetím dějství hostující brankář nejprve zlikvidoval pokusy Řezníčka a Holíka. Ve 46. minutě ale kapituloval, když jej střelou mezi betony propálil Matějíček. Po vyrovnávacím gólu Zlín ožil a trápil třineckou obranu i s jejím brankářem. Během přesilovky ve velké šanci promáchl Čajánek přihrávku od Honejska.

Při následném vyloučení Zíba už domácí na nic nečekali. Z jeho trestu uplynulo pouze 11 sekund, když vedení na stranu Zlína vrátil druhým gólem v zápase kapitán Čajánek. V 58. minutě rozhodčí podruhé v zápase nařídil trestné střílení po faulu Klesly. Tentokrát si na třineckém brankáři vylámal zuby Balaštík. Těsný náskok už ale svěřenci kouče Vlacha ubránili a při power play Třince zpečetil výhru gólem do prázdné branky Filip Čech. V domácím prostředí tak berani zvítězili po víc než měsíci a půl.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Čajánek (Veselý, Honejsek), 46. Matějíček (Holík), 52. Čajánek (Honejsek, Matějíček), 60. F. Čech (Veselý) - 11. D. Květoň (M. Růžička, Hrabal), 22. Zagrapan (M. Růžička, Galvas). Rozhodčí: Homola, Lacina - Ondráček, Lhotský. Vyloučení: 8:8, navíc Melenovský (Zlín) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3 692.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Šenkeřík, Řezníček, Matějíček, Urbanec - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Třinec: Hamerlík - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Klesla, Ovčačík, od 21. navíc Klouček - M. Růžička, Zagrapan, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Rákos, Klimenta, Polanský - od 41. navíc Hrňa. Trenéři: Turek a Janků.

Rostislav Vlach (Zlín): "Vstup do utkání jsme měli dobrý i díky vedoucímu gólu. Pak se zápas vyrovnal herně i gólově. Rozhodla až poslední třetina, kdy jsme hru stáhli na tři pětky. Vytvořili si tlak a i se štěstím vyrovnali. Utkání bylo vyrovnané a možná v náš prospěch rozhodlo i trochu štěstí."

Josef Turek (Třinec): "Do zápasu jsme vstoupili špatně, neboť jsme už v páté minutě měli tři vyloučené hráče a navíc inkasovali. Pak jsme v přesilovce vyrovnali, když Martin Růžička pěknou přihrávkou našel Davida Květoně. Do druhé třetiny jsme udělali drobné změny v obraně, do hry nastoupil Tomáš Klouček a podařilo se nám otočit skóre. Ve třetí třetině jsme chtěli zablokovat hru, což se nám nepodařilo. Mohli jsme v přesilovce odskočit, ale to nám nevyšlo. Hráli jsme pak několik oslabení, která nás stála spoustu sil a v nichž Zlín vyrovnal. Vzápětí jsme inkasovali třetí gól a pak už nebylo v našich silách, abychom si vytvořili tlak."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články