Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Zlín s Brnem rozehrávají souboj o extraligový titul

Zlín – Moravská bitva o extraligový hokejový trůn mezi PSG Zlín a Kometou Brno nemá vyloženého favorita. Zlín by chtěl po deseti letech získat mistrovský titul; finále Berani hráli už před rokem, ale v posledním sedmém zápase po velké bitvě podlehli Plzni. Brno se ve finále ocitá po roční přestávce poté, co vyřadilo vítěze základní části – Spartu. První finále sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu, páteční utkání začíná v totožný čas.

Kometa se probojovala do finále po roční přestávce, zlínské papírové výhody umazává úspěšnou cestou v play-off. Ve čtvrtfinále vyřadila silné obhájce prvenství z Plzně a v semifinále nečekaně i hlavního uchazeče o titul a vítěze Prezidentského poháru Spartu Praha. "Kometa je těžký soupeř, ale těžká by byla i Sparta. Takže je jedno, na koho ve finále narazíme. Budeme se snažit udělat maximum pro to, abychom vyhráli a získali po deseti letech opět titul," řekl kouč Zlína Rostislav Vlach.

"Očekávám, že série bude dlouhá. Hodně důležitý bude hned první zápas," myslí si Vlach. Stejně jako proti Plzni i Spartě začne Kometa play-off dvakrát na soupeřově ledě, kde zatím vždy uspěla. "Vnímáme, že Kometa v play-off hraje lépe na ledě soupeřů. Hodně bude záležet na naší defenzivě. Nesmíme zbytečně chybovat. To si opakujeme stále. Opět rozhodnou maličkosti, výsledky budou záležet na momentální formě. V semifinále rozhodla naše větší bojovnost o vítězství nad Třincem. Stejně na tom bylo Brno v sérii se Spartou," řekl Vlach.

Kometa bude i ve finále spoléhat na svůj herní styl, s kterým slavila úspěchy dosud. "Vsadíme na to, co předvádíme celou sezonu a přineslo nám úspěch i v posledním zápase proti Spartě. To znamená trochu agresivnější hokej. Samozřejmě k tomu přistoupíme i s ohledem na poslední vzájemné zápasy se Zlínem. Z těch se poučíme," řekl trenér Brna Vladimír Kýhos, který přiznal, že jej zatím atmosféra finále ještě nepohltila.

"V úterý jsem se ještě zotavoval z nervů po semifinále. Ještě jsem se nenakopl. To přijde asi až ráno v den zápasu," dodal Kýhos, který je přesvědčen, že nehraje roli ani jeden zápas Brna navíc. "Hráči mají dobrou fyzickou kondici. Už dvě série hrajeme ve sledu dva zápasy, dva dny volna. Tělo si už na tento rytmus zvyklo," dodal Kýhos, jenž se musí obejít bez zraněného obránce Jana Hanzlíka. Kometa odcestuje do Zlína až dopoledne v den zápasu. Po příjezdu čeká na hráče rozbruslení a před utkáním odpočinek v hotelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlín se připravuje na finále, vyprodáno bylo během hodiny
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články