Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zlín protrhl smolnou sérii, rozdrtil Třinec 5:1

Zlín - Hokejisté Zlína porazili v přímém souboji o šestou příčku v předehrávce 43. kola extraligy úřadujícího mistra z Třince 5:1. Utkání rozhodl závěr první třetiny, kdy vstřelil dva góly ve dvojnásobných přesilovkách Petr Leška. Berani vyhráli po pěti porážkách za sebou a podruhé z deseti uplynulých utkání.

Utkání Zlín - Třinec
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Již v úvodní desetiminutovce byli na straně Zlína vyloučeni Tesařík s Důrasem, zatímco v týmu hostů si menší trest odpykal Klimenta. Mírnou převahu měl Třinec, ale gólově se neprosadil.

Ve druhé polovině první třetiny se o slovo přihlásil Zlín, který otevřel skóre. Z krátkého pobytu v útočném pásmu se střelou z mezikruží prosadil Holík. Zlín se ale z vedení neradoval dlouho, neboť po necelých třech minutách vyrovnal střelou z pravého kruhu pro vhazování Varaďa.

Ke konci třetiny doplatili hráči Třince na nedisciplinovanost. V poslední minutě úvodního dějství se ve dvou dvojnásobných přesilovkách prosadil Leška. Oba góly zlínského útočníka od sebe dělilo jen 20 sekund.

Zlínský Bedřich Köhler
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Zlín povzbuzený vedením se i ve druhém dějství tlačil do branky, další trefu ale nepřidal. Třinec se do obranného pásma soupeře dostával sporadicky.

Po polovině duelu se Zlín ubránil po vyloučení Hamrlíka. Byl to jediný trest v prostřední části. Poté do přečíslení tři na jednoho ujeli hráči Zlína, Důras s pukem na holi místo přihrávky zblízka vystřelil do připraveného brankáře Hamerlíka. Po dvou třetinách tak drželi domácí hokejisté slibný náskok.

V posledním dějství Zlín pozorně bránil a s ubývajícím časem klesaly šance Ocelářů na zkorigování výsledku. Slezský klub nevyužil ani třetí vyloučení Důrase, ani následný prohřešek Hamrlíka. V oslabení hasil třinecké šance brankář Horčička. Hokejisté Zlína drama nepřipustili i díky svému brankáři, jenž se vyznamenal po závaru.

Jakékoliv šance na bodový zisk pro Třinec utnul Čajánek, jenž nekompromisně propálil Hamerlíka. Kalich hořkosti si do dna vypil třinecký brankář v 55. minutě. Lojek fauloval Köhlera a rozhodčí nařídili trestné střílení. Zlínský útočník povedeným bekhendovým blafákem nedal hostujícímu brankáři sebemenší šanci a určil konečnou podobu výsledku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Třinec

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Holík (Ondráček), 20. Leška (Hamrlík, Zámorský), 20. Leška (Zámorský, Hamrlík), 54. Čajánek (Zámorský, Důras), 55. Köhler z trest. střílení - 15. Varaďa (Hrabal). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Bláha, Jindra. Vyloučení 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 3549.

Sestavy:
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček.
Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Třinec: Hamerlík - rabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Bolf, Kania - Klimenta, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Orsava, Polanský, M. Hořava - McGregor, Ostřížek, Hrňa.
Trenéři: Tlačil, P. Marek a Janků.

Josef Turek (Zlín): "Čekali jsme, že Třinec bude bránit a místo toho útočil. Pak jsme hru vyrovnali a gól Petra Holíka nás nakopl. Dnes se potvrdilo, že přesilovky v pěti proti třem rozhodují zápasy. Všem hráčům, kteří nastoupili, chci za předvedenou hru poděkovat."
Jan Tlačil (Třinec): "Začali jsme aktivně a dostali soupeře pod tlak. Pak přišla hrubá chyba, kterou soupeř využil a dostal se do vedení. Naše hra dostala impulz, když jsme vyrovnali skóre. V závěru první třetiny jsme se nechali zbytečně vyloučit a nabídli soupeři nekonečnou přesilovku v pěti proti třem. Pak bylo těžké se proti Zlínu prosadit. V závěru utkání jsme otevřeli hru a Zlín toho využil."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články