Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Zlín převzal Prezidentský pohár, Vlach se trofeje nedotknul

Praha - Zástupci hokejistů Zlína převzali na tiskové konferenci v pražském hotelu Corinthia Prezidentský pohár za vítězství v základní části extraligy. Zlín si pohár zajistil až v úterním závěrečném 52. kole. Trenér hokejistů Rostislav Vlach se z pověrčivosti trofeje nedotknul.

Zlín přebírá Prezidentský pohár pro vítěze základní části
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Z rukou místopředsedy Českého svazu ledního hokeje Miroslava Šeby a ředitele extraligy Josefa Řezníčka ji spolu s šekem na milion korun na výchovu mládeže převzal prezident klubu a primátor Zlína Miroslav Adámek.

Zlín vyhrál soutěž s 94 body z 52 zápasů díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů před druhou Slavií. Pražané se několik minut po výhře v Českých Budějovicích 1:0 drželi na první pozici, ale Zlín si zajistil triumf díky vítězství 4:3 v prodloužení nad Pardubicemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Zlína převzali Prezidentský pohár

Zlín se tak stal čtvrtým držitelem trofeje, která se uděluje od sezony 2009/10, a to po Plzni, Třinci a pražské Spartě. Základní část vyhrál podruhé v historii, přičemž poprvé ji ovládl v ročníku 2004/05, který rovněž ovlivnila výluka v NHL. Tentokrát působily v soutěži posily z NHL jen od září do začátku ledna a Zlín po žádné nesáhl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články