Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Zlín přetrhl kladenskou sérii, porazil Rytíře 3:2

Zlín - V atraktivní hokejové podívané prohrálo Kladno po šesti výhrách v řadě na ledě Zlína 2:3. Domácí dokázali uhlídat největší kladenské hvězdy hrající v NHL - již druhé utkání Rytířů po sobě se do statistik nezapsala ani jedna z nich.

Zlínští vstoupili do utkání proti rozjetému Kladnu nebojácně. Již v úvodu vystihl rozehrávku gólmana Chábery Čajánek, ale nedokázal poslat puk do odkryté branky. Na opačné straně se dostal ke střele Jágr, gólman Horčička si však poradil. Skóre zápasu otevřeli v 10. minutě hosté, když Valský zamířil zblízka přesně do horního růžku zlínské branky. Před koncem třetiny se Zlínští tlačili do branky, z čehož vytěžili dvojnásobnou přesilovku v délce 93 sekund. Zaplněný stadion rozjásal Honejsek, jenž se prosadil střelou k pravé tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Kladno

Po změně stran Zlín nevyužil zbytek přesilovky a ubránil první oslabení po vyloučení Zdeňka Okála. Excelentní postřeh předvedl Horčička, jenž pohotově chytil Jágrovo zakončení do lapačky. V dalším průběhu hry bylo aktivnější Kladno, které však svoji herní převahu gólově nepotvrdilo. Naopak z nenápadné akce po vyšachování kladenské obrany zaznamenal svůj druhý gól v sezoně Leška. Zlínský centr se prosadil napodruhé, když u levé tyčky chladnokrevně zamíchal s pukem a poslal ho do odkryté branky.

Také poslední třetina nabídla líbivý hokej, kterému vévodili oba gólmani. Po přímočaré akci vstřelil svůj premiérový gól v extralize obránce Horák. Kladno zabojovalo a odměnou mu bylo snížení z hole kapitána Patery. Po šarvátce ve zlínském brankovišti byl vyloučen Kubiš. Zlín do vážnější šance soupeře nepustil a následně nevyužil prohřešek Hlaváče. V závěrečných minutách měli Berani kotouč v držení v bezpečné vzdálenosti od své branky. Těsný náskok uhájili a zaznamenali cennou výhru proti silnému celku.

PSG Zlín - Rytíři Kladno 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Honejsek (Čajánek, Holík), 36. Leška (Balaštík, Hamrlík), 46. Horák (Holík) - 10. Valský (Dragoun, Kuchler), 49. Patera (Hlaváč). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5, navíc Patera (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).

Zlín: Horčička - Zámorský, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Matějíček, Horák - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Z. Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, T. Kaberle, Macholda, Mocek, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Eberle - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Juraj Jurík (Zlín): "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, který má sílu a není jen o Jaromíru Jágrovi a jeho lajně. Podali jsme koncentrovaný výkon podpořený výborným brankářem Lubošem Horčičkou. Jsme rádi, že jsme ukončili vítěznou sérii Kladna. Chceme rovněž poděkovat divákům, že přišli v tak hojném počtu."

Jiří Kopecký (Kladno): "Sehráli jsme další atraktivní utkání před vyprodaným hledištěm. Střetnutí se muselo divákům líbit, zvlášť když vyhráli domácí. V zápase byly pro nás dva zlomové momenty. Prvním bylo dlouhé dvojnásobné oslabení, ve kterém jsme inkasovali. Při kvalitě zlínských hráčů bylo pro nás těžké se ubránit. Dalším okamžikem byla druhá třetina, v níž jsme soupeře přestříleli, ale prohráli. Bylo to proto, že našim střeleckým pokusům chyběla přesnost. Ve třetí třetině jsme výsledek doháněli. Gratuluji soupeři, podal vynikající výkon a vyhrál zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články