Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zlín porazil Vary i díky dvěma trefám Veselého

Zlín - Hokejisté Zlína porazili ve 3. kole extraligy na domácím ledě karlovarskou Energii 4:2 a připravili tak soupeři třetí porážku v sezoně. V útočně pojatém utkání se na vítězství Beranů dvěma góly a jednou asistencí podílel útočník Ondřej Veselý.

Úvod zápasu patřil Zlínu, který byl častěji v útočném pásmu a zaměstnával obranu soupeře v čele s brankářem Závorkou. Ze své aktivity vytěžili domácí první přesilovku po vyloučení Pecha. V početní výhodě ale vážněji nezahrozili. Po návratu z trestné lavice se do hry zapojil Pech, jenž si individuálním únikem vynutil faul Tesaříka.

Západočeši sehráli přesilovku o poznání lépe než Zlín. V největší šanci vložil Hamrlík hokejku do střely Kumstáta. Krátce před polovinou třetiny rozjásal tribuny Veselý, jenž tečoval střelu Tesaříka od modré čáry. Při následném trestu Kohna ve vlastním oslabení zahrozil Prošek, jeho střela se ale odrazila od betonu brankáře Sedláčka do zadního hrazení. Zbývala necelá půlminuta do konce zlínské přesilovky, když brankář Závorka podruhé kapituloval. Od modré čáry jej střelou mezi betony propálil Zámorský.

Na góly nejbohatší byla prostřední pasáž. V polovině utkání nejprve z nenápadné akce udeřili Západočeši, když Kumstát zblízka vystřelil pod horní tyčku. Odpověď Zlína na sebe ale nenechala dlouho čekat. Již po 15 sekundách vrátil domácím dvoubrankový náskok Zdeněk Okál, který zamířil přesně do horního růžku. Další gólové situace byly jako přes kopírák těm předchozím. Při vyloučení Kubiše snížil střelou z levého kruhu pro vhazování Gřegořek. Ani v tomto případě se však ze snížení neradovali hráči Energie dlouho. Vzápětí vstřelil druhý gól v zápase Veselý, jenž uspěl díky pohotové dorážce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Karlovy Vary

Po ofenzivně pojaté druhé třetině v poslední dvacetiminutovce gólové situace nenastaly. Před polovinou poslední třetiny se Zlínu otevřela přesilovka pět na tři v délce 37 sekund, kterou ale domácí nevyužili. Karlovy Vary nenašly recept na překonání pozorně bránícího soupeře a svěřenci trenéra Vlacha tak vyhráli podruhé v sezoně.

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Veselý (Tesařík, Čajánek), 17. Zámorský (Čajánek, Veselý), 30. Okál (Holík), 37. Veselý (Honejsek, Zámorský) - 30. Kumstát (Pech), 36. Gřegořek (Kumstát, Prošek). Rozhodčí: Minář, Hradil - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 4 410.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdíra.

Karlovy Vary: Závorka - Gründling, Kohn, Prošek, Gřegořek, Kloz, Gulaši - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, Vachovec, Skladaný. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Juraj Jurík (Zlín): "Připravovali jsme se na to, že Karlovy Vary předtím odehrály dvě dobrá utkání. Věděli jsme, že to bude zápas plný osobních soubojů, připravili jsme se na to a myslím, že jsme to i dobře zvládli. Když soupeř snížil, tak jsme rychle dokázali odskočit a měli větší klid. V poslední třetině jsme utkání kontrolovali a jsme rádi za tři body."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Do utkání jsme vstoupili špatně, neboť jsme dostali dva góly od modré čáry, což se podepsalo na našem výkonu v první třetině. Hráčům slouží ke cti, že se ve druhé třetině zvedli a dokázali dvakrát vstřelit kontaktní gól. Rozhodlo, že jsme pak dvakrát rychle inkasovali, což dalo domácím klid. Mohli hrát svoji hru a nebyli pod tlakem. I když jsme ve třetí třetině měli šance, tak soupeř si výsledek pohlídal."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články